Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου: «Θριαμβολογίες της περιφερειακής αρχής πάνω στις στάχτες, ενώ απαγορεύει τον αντίλογο»

Newsroom
04/08/2021 18:46
 
 
 

«Τις οδυνηρές συνέπειες από την εγκληματική ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη» βιώνει ο λαός, σύμφωνα με την Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου, η οποία άσκησε κριτική στον Γιώργο Χατζημάρκο για τον τρόπο που αντιμετώπισε το αίτημα του Βαγγέλη Σιγάλα να γίνει ενημέρωση για τις φωτιές σε Ρόδο και Κω, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την περιφερειακή παράταξη του ΚΚΕ, ο κ. Χατζημάρκος υπεραμύνθηκε των ενεργειών του κρατικού και τοπικού μηχανισμού, συνεχίζοντας «να επικρίνει γενικά και αόριστα όσους κατά την άποψή του “εύχονταν” ν’ αποτύχει η Περιφέρεια στο ρόλο της, παρόλο που οι τεράστιες ελλείψεις στους τομείς της δασοπυρόσβεσης και πυροπροστασίας, η υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών και η εμπορευματοποίηση των δασών και της γης, συνθέτουν κάθε χρόνο το «προσάναμμα» για τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου:

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ζητήθηκε από τον περιφερειακό σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Ε. Σιγάλα να γίνει ενημέρωση για τις φωτιές που ξέσπασαν σε Ρόδο και Κω και να εκφράσουν οι σύμβουλοι τις απόψεις και τις προτάσεις τους.

Στην ενημέρωση που ακολούθησε, ο κ. Περιφερειάρχης απέφυγε ν’ αναφερθεί στις αιτίες που προκαλούν τις επαναλαμβανόμενες καταστροφικές πυρκαγιές και περιορίστηκε στο να εξυμνεί τον συντονισμό του κρατικού και τοπικού μηχανισμού, τονίζοντας ως επιτυχία το γεγονός ότι δεν είχαμε θύματα και οι καταστροφές σε γεωργικές εκτάσεις ήταν λίγες. Αυτός είναι μάλλον ο πήχυς που βάζουν κυβέρνηση και περιφέρεια από δω και πέρα.

Στη συνέχεια, δεν δέχθηκε καμία έκφραση άποψης από τους περιφερειακούς συμβούλους πάνω σ’ αυτό το κρίσιμο θέμα, ενώ ο ίδιος συνέχισε να επικρίνει γενικά και αόριστα όσους κατά την άποψή του «εύχονταν» ν’ αποτύχει η περιφέρεια στο ρόλο της αλλά «διαψεύστηκαν»! Το παραλήρημα συνεχίστηκε φτάνοντας στο σημείο – προκειμένου να δικαιολογήσει την κυβέρνηση – να πει ότι «όλος ο πλανήτης καίγεται και εμείς ρίχνουμε ευθύνες στη κυβέρνηση!!!».

Ο λαός όμως της Ρόδου, της Κω και πρόσφατα της Πάρου και όλης της χώρας, παρόλο που έδωσε με φιλότιμο και αυταπάρνηση, μαζί με τους πυροσβέστες μέσα σε δύσκολες συνθήκες τη μάχη με τις φωτιές, βίωσε και εξακολουθεί για ακόμα μια φορά να βιώνει τις οδυνηρές συνέπειες από την εγκληματική ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη.

Καμία απολύτως μέριμνα αν και εδώ και ένα μήνα γνωρίζουμε όλοι, από συγκεκριμένα επιστημονικά δεδομένα, ότι θα έχουμε καύσωνα και μάλιστα τον μεγαλύτερο των τελευταίων δεκαετιών.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ είναι μία ακόμη αυτουργός σε αυτό το διαρκές και κατ’επανάληψη έγκλημα σε βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, της λαϊκής περιουσίας και απειλής της ανθρώπινης ζωής, που βαραίνει διαχρονικά όλες τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Οι τεράστιες ελλείψεις στους τομείς της δασοπυρόσβεσης και πυροπροστασίας, η υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών και η εμπορευματοποίηση των δασών και της γης, συνθέτουν κάθε χρόνο το «προσάναμμα» για τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Αυτό το «προσάναμμα» πρέπει να σβήσει ο ίδιος ο λαός με τη πάλη και τις διεκδικήσεις του. Να διεκδικηθεί άμεση καταγραφή και αποζημίωση στο 100% σε γεωργικές καλλιέργειες και κτηνοτροφία, του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου. Πλήρης κάλυψη των αναγκών σε μόνιμο προσωπικό και μέσα της Πυροσβεστικής και της Δασικής Υπηρεσίας. Να καταργηθούν όλοι οι αντιδραστικοί νόμοι που παραδίδουν τη γη και τις δασικές εκτάσεις ως φιλέτα στην επιχειρηματική δράση.

(Visited 97 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*