Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου: «Υπό διωγμό το δικαίωμα για ελεύθερες και ανοιχτές παραλίες στο λαό»

Newsroom
02/09/2021 12:25
 
 
 

«Ελεύθερες και ανοιχτές παραλίες για όλο το λαό» απαιτεί η Λαϊκή Συσπείρωση Ν. Αιγαίου, η οποία τάχθηκε στο πλευρό τόσο του Δημάρχου Μυκόνου, όσο και των κατοίκων του νησιού αναφορικά με την υπόθεση των αυθαίρετων κατασκευών στην παραλία Καλό Λιβάδι.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη του ΚΚΕ, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι η «ασυλία» που διαχρονικά παρέχουν οι κυβερνήσεις στα επιχειρηματικά συμφέροντα, τους έχει δώσει τη δυνατότητα «να βάζουν στο χέρι κάθε σπιθαμή ελεύθερης παραλίας».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Φρένο προσπαθούν να βάλουν οι κάτοικοι των νησιών στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με επιχειρηματικές δραστηριότητες, που «πνίγουν» τις παραλίες.

Την ίδια ώρα που τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι στον «αφρό», απλώνοντας την ασυδοσία τους μέχρι το κύμα, το δικαίωμα για «παραλίες ανοιχτές στο λαό» βρίσκεται υπό διωγμό.

Με νόμους και διατάγματα όλων των κυβερνήσεων, έχει δοθεί το ελεύθερο σε επενδυτές στον τουρισμό να βάζουν στο χέρι κάθε σπιθαμή ελεύθερης παραλίας.
Σ’ αυτό το «ευνοϊκό» περιβάλλον, στήθηκαν αυθαίρετες κατασκευές,όχι μόνο στη Γλύστρα της Ρόδου και στο Καλό Λιβάδι της Μυκόνου, αλλά και σε πολλές άλλες παραλίες των νησιών μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μυκόνου αποφάσισε ομόφωνα «να αναλάβει ο Δήμος με δικά του μέσα την αποκατάσταση του κοινόχρηστου χώρου και την απόδοση του στο κοινό» εάν δεν το έκανε η ίδια η επιχείρηση. Η εταιρεία δεν συμμορφώθηκε και ο Δήμος προχώρησε στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων, ο οποίος μηνύθηκε στη συνέχεια από την εταιρεία.

Καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια της ξενοδοχειακής επιχείρησης και στηρίζουμε τις δίκαιες απαιτήσεις του Μυκονιάτικου λαού, που εκφράστηκαν και μέσα από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Να σταματήσει κάθε δίωξη στο δήμαρχο Μυκόνου και τους δημοτικούς συμβούλους, που εφάρμοσαν τη συγκεκριμένη απόφαση.

Να σταματήσει η κοροϊδία περί «αρμοδιοτήτων» για Γλύστρα και Καλό Λιβάδι και η ασυλία που δίνει η κυβερνητική τροπολογία σε επιχειρηματικά συμφέροντα με την αναστολή της κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών.

Απαιτούμε ελεύθερες και ανοιχτές παραλίες για όλο το λαό.

(Visited 71 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.