Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Newsroom
21/10/2021 16:24
 
 
 

Με τον Υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα αλιείας και κτηνοτροφίας, κ. Σίμο Κεδίκογλου συναντήθηκε χθες ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης ο οποίος τον ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αυτή την περίοδο οι αλιείς και οι κτηνοτρόφοι των νησιών της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα κατέθεσε υπόμνημα με τα θέματα του πρωτογενή τομέα, σημεία του οποίου συζητήθηκαν διεξοδικά.

Συγκεκριμένα, τέθηκαν οι επιπτώσεις της παρατεταμένης ανομβρίας που έπληξε τα νησιά, το υψηλό κόστος στις κτηνοτροφές και όλα τα αγροτικά εφόδια που χρειάζονται οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Επίσης, τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αλιείς των νησιών από τους λαγοκέφαλους κι από τις ζημιές που τους προκαλούν τα θηλαστικά. Μεγάλη συζήτηση έγινε και για το αίτημα των αλιέων για τις βιντζότρατες.

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός είπε ότι το Υπουργείο αναζητά τον τρόπο ενίσχυσης των κτηνοτρόφων που πλήττονται από την άνοδο των τιμών και θα προβεί σε ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά στην ανομβρία και τις επιπτώσεις που προκαλεί, αναζητούνται πόροι από την Ευρώπη αφού ο ΕΛΓΑ δεν μπορεί να αποζημιώσει λόγω μη πρόβλεψης από τον οργανισμό του. Για τα λαγοκέφαλα, το Υπουργείο εξετάζει την επικήρυξη τους, για τα δε θηλαστικά και τις ζημιές που προκαλούν, θα εξετάσει την πρόταση που κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης σχετικά με τις διαπιστώσεις και τις αποδείξεις των ζημιών από τους αλιείς.

Επίσης, ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Ζαννετίδη ότι το επόμενο διάστημα, το Υπουργείο θα οργανώσει τηλεδιάσκεψη για το θέμα της βιντζότρατας με τη συμμετοχή όλων των φορέων. Τέλος, έκανε γνωστό στον Αντιπεριφερειάρχητην πρόθεση του Υπουργείου για την ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, με συγκεκριμένες δράσεις που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης είχε, επίσης, συνεργασία με την Διευθύντρια του γραφείου του Υφυπουργού κ. Γιώργου Στύλιου, κα Ζέρβα Αργυρώ με την οποία καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες για την συνδιάσκεψη της διαβούλευσης της νέας ΚΑΠ που θα γίνει στη Ρόδο μεταξύ 15 και 17 Νοεμβρίου 2021 με την παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου και των αρμοδίων φορέων. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Τέλος, η επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη στο Υπουργείο έκλεισε με την συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής για το Φεστιβάλ του ελληνικού μελιού, στην οποία ορίστηκε πρόεδρος. Το Φεστιβάλ θα γίνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 3, 4 και 5 Δεκεμβρίου 2021, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, χωρίς την παρουσία παραγωγών λόγω κορωνοϊού.

(Visited 45 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*