Συνάντηση Χατζημάρκου – Σαντορινιού για την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας

admin
04/05/2016 14:50
 
 
 

Η αξιολόγηση όλων των ανοιχτών ζητημάτων και η ιεράρχηση των επόμενων βημάτων που πρέπει να γίνουν, με στόχο την βελτίωση του υφισταμένου χρηματοδοτικού περιβάλλοντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος με τον βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριο Σαντορινιό.

Ως πρώτης προτεραιότητας ζητήματα ιεραρχήθηκαν τα ακόλουθα:

1ον Η αναβίωση του Ειδικού Προγράμματος για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

2ον Οι εκχωρήσεις στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πόρων από τα Τομεακά Προγράμματα των Υπουργείων, προκειμένου να αυξηθούν  τα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας.

3ον Η τροποποίηση του κανόνα 1 προς 1 μεταξύ ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων, στις χρηματοδοτήσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Δεδομένου του προβλήματος υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας, η οποία καλείται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των νησιών, ο κ. Σαντορινιός ανέλαβε να προωθήσει τα παραπάνω ζητήματα προς υλοποίηση στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Σαντορινιός είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για συνάντηση του περιφερειάρχη με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, αρμόδιο για το ΕΣΠΑ, Αλέξη  Χαρίτση, στην οποία ο υφυπουργός ενημερώθηκε αναλυτικά για το χρηματοδοτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργεί η Περιφέρεια, καθώς και για τις ιδιαιτερότητες της.

Ειδήσεις: Νότιο Αιγαίο

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*