Νάξος: Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το «καυτό» θέμα για το «σχέδιο τιμολογιακής πολιτικής» του ΦΟΔΣΑ Ν. Αιγαίου

Newsroom
09/12/2021 23:24
 
 
 

 

Τακτική συνεδρίαση για τη συζήτηση σημαντικών θεμάτων θα πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων την προσεχή Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στις 2:00 το μεσημέρι.

Στη συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη, μεταξύ άλλων θα συζητηθεί το «καυτό» θέμα του ΦΟΔΣΑ και συγκεκριμένα το έγγραφο για το «σχέδιο τιμολογιακής πολιτικής – εισφορών και σχέδιο τεχνικού προγράμματος μελών ΦΟΔΣΑ για το 2022». Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, μέχρι σήμερα, δεν έχει δώσει σαφείς απαντήσεις για το τι μέλλει γενέσθαι με την ένταξή του στο ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου για τη διαχείριση των απορριμμάτων, μιας και αρχικά ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός είχε ανακοινώσει την ένταξη του δήμου σε αυτόν, κάτι που αργότερα «πήρε πίσω». Τώρα καλείται να πληρώσει ένα τεράστιο ποσό και να αποδεχτεί την τιμολογιακή πολιτική του ΦΟΔΣΑ.

Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθούν επίσης το ψήφισμα της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά, ενώ θα οριστούν νέα μέλη και θα συγκροτηθούν επιτροπές του δήμου.

Αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης επί εγγράφου Φο.Δ.Σ.Α Νοτίου Αιγαίου Α.Ε με θέμα: «Σχέδιο Τιμολογιακής Πολιτικής-Εισφορών και Σχέδιο Τεχνικού Προγράμματος Μελών Φο.Δ.Σ.Α Νοτίου Αιγαίου Α.Ε έτους 2022».
2. Ορισμός Δημοτικών Συμβούλων σε επιτροπές και συγκρότηση αυτών.
3. Λήψη απόφασης για την ανάγκη μίσθωσης ακινήτου για την μετεγκατάσταση του Κ.Ε.Π. Νάξου στην Κοινότητα Νάξου.
4. Λήψη απόφασης περί έγκρισης ή μη ψηφίσματος της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου, με τίτλο: «Χωροθέτηση και εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».
5. Aναμορφώσεις χρηματοδοτούμενων έργων Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, οικ. έτους 2021.
6. Αναμορφώσεις δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2021.
7. Έγκριση κατανομής πιστώσεων στις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (Δ΄δόση έτους 2021).
8. Έγκριση συμπληρωματικής κατανομής ποσού από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2021, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και κατά προτεραιότητα προς κάλυψη δαπανών θέρμανσης των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.
9. Έγκριση προγράμματος λειτουργίας των αθλητικών χώρων του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.
10. Έγκριση ή μη αιτήματος παραχώρησης του κλειστού γυμναστηρίου «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΚΗΣ» για τη διεξαγωγή αγώνων πετοσφαίρισης για την αθλητική περίοδο 2021-2022.
11. Έγκριση ή μη αιτήματος του Δ.Ι.Ε.Κ. Νάξου για παραχώρηση του Δ.Α.Κ. Νάξου.
12. Έγκριση κανονισμού λειτουργίας Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (Δ.ΕΠ.Ι.Σ) Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

(Visited 377 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*