Νίκος Μαϊτός: «Ο δήμος δεν είναι βιλαέτι, έχει κανόνες»

admin
20/05/2016 09:31
 
 
 

Ικανοποιημένος από την αντιπολίτευση που ασκεί η παράταξη του εμφανίστηκε ο επικεφαλής της «Νησιωτικής Πολιτείας» Νίκος Μαϊτός, μιλώντας στην εκπομπή «Δέκα με Τόνο» του Aegean Voice 107.5.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων άσκησε κριτική στην επιλογή της δημοτικής αρχής να ξεκινήσει την παρούσα χρονική περίοδο το έργο των δικτύων αποχέτευσης, το οποίο έχει επιφέρει αναστάτωση στην καθημερινότητα της Νάξου. «Έχω γίνει αποδέκτης ποικίλων παραπόνων από κατοίκους και επισκέπτες. Είναι τραγικό να παρουσιάζει το νησί αυτή την κατάσταση, ιδιαίτερα στις περιοχές που αποτελούν την καρδιά του τουριστικού προϊόντος της Νάξου. Κοινή λογική δεν υπάρχει;» αναρωτήθηκε ο κ. Μαϊτός και πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο έργο «“σέρνεται” τόσα χρόνια και κανείς δεν γνωρίζει με σιγουριά πότε θα τελειώσει».

Όσον αφορά στις τιμές-φωτιά για τη χρήση αιγιαλού, τις χαρακτήρισε «εξωφρενικά αυξημένες» και υποστήριξε ότι θα έπρεπε να υπάρξει μια συνολική και συντονισμένη αντίδραση των νησιών, με συγκεκριμένα επιχειρήματα, καθώς εκείνοι που τις καθόρισαν «δεν γνωρίζουν τον τόπο». Επιπλέον, για τη διαμαρτυρία του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, εξέφρασε την ελπίδα «να μην έγινε για τα μάτια του κόσμου ή για την τιμή των όπλων», αν και όπως συμπλήρωσε, με γενικές και αόριστες καταγγελίες «δεν λύνονται τα προβλήματα».

«Τιμούμε την ψήφο των δημοτών»

Ο κ. Μαϊτός μίλησε και για τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση η «Νησιωτική Πολιτεία». Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Εμείς τιμούμε την ψήφο και του τελευταίου πολίτη που μας εμπιστεύθηκε. Ο ρόλος μας είναι να ελέγχουμε την δημοτική αρχή, ενσκήπτουμε πάνω στα προβλήματα και τα παρακολουθούμε, παρεμβαίνοντας με όποιο τρόπο θεωρούμε καλύτερο […] Το κάνουμε πολυεπίπεδα και στην ουσία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως δήμος. Θέλουμε να οδηγήσουμε τα πράγματα σε έναν ορθολογικό δρόμο […] Όταν διοικείς τον δήμο, δεν διοικείς ελέω Θεού. Ο δήμος δεν είναι επιχείρηση του καθενός, ούτε βιλαέτι. Έχει νόμους και κανόνες κι αν δεν τηρούνται από την εκάστοτε δημοτική αρχή, τότε είναι καλύτερο να πηγαίνει σπίτι της»

Απαντώντας, μάλιστα, σε όσους του προσάπτουν απουσία από τη Νάξο, ο κ. Μαϊτός εξήγησε ότι οφείλει να εργάζεται εκεί που τον έχει τάξει η υπηρεσία του, αν και συμπλήρωσε με νόημα ότι «η ουσιαστική αντιπολίτευση δεν γίνεται στις κοινωνικές εκδηλώσεις και στα καφενεία». Συμπλήρωσε ακόμη, ότι μέσω της «Διαύγειας» υπάρχει άμεση σχέση με τις διοικητικές πράξεις του δήμου, οπότε δεν τίθεται θέμα μη ενημέρωσης του για όσα αφορούν στον δήμο.  

Ειδήσεις: Νάξος

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*