VIDEO: Με λαμπρότητα και ανοιξιάτικο καιρό τα Θεοφάνεια στη Νάξο (φώτος)

Θεοφάνεια 2022
Newsroom
06/01/2022 14:10
 
 
 

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό και  τηρουμένων όλων των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, γιορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια στη Νάξο.

Θεοφάνεια 2022

Η τελετή για το Μέγα Αγιασμό ξεκίνησε νωρίς το πρωί στον ιερό Μητροπολιτικό ναό και στη συνέχεια η θρησκευτική πομπή κατευθύνθηκε προς το μικρό λιμάνι της Νάξου (παλιά σκάλα) όπου έγινε η ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα για τον καθαγιασμό των υδάτων.

Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν οι αντιδήμαρχοι Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νίκος Σιδερής, Μανώλης Πολυκρέτης και Βαγγέλης Παντελιάς, ο πρόεδρος της κοινότητας Νάξου Μάκης Μαυρογιάννης και εκπρόσωποι των τοπικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών.

Θεοφάνεια 2022

Με αφορμή τον ανοιξιάτικο καιρό, αρκετός ήταν ο κόσμος που παραβρέθηκε στον καθαγιασμό των υδάτων παρακολουθώντας την τελετή περιμετρικά από την Παλιά Σκάλα, κατά μήκος της παραλιακής οδού ή και μέσα από σκάφη.

Θεοφάνεια 2022

Παραπλέοντα σκάφη συμμετείχαν στην τελετή ρίχνοντας φωτοβολίδες…

Θεοφάνεια 2022

Κατά τη διάρκεια της τελετής αφέθηκαν ελεύθερα τρία περιστέρια που συμβολίζουν την αγνότητα…

Θεοφάνεια 2022

Δέκα ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν στα παγωμένα νερά προκειμένου να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό.

Θεοφάνεια 2022

Το Σταυρό ανέσυρε πρώτος ο νεαρός Γιάννης Βαλέτας, ο οποίος έχει βουτήξει συνολικά 5 φορές και τον έχει ξανά ανασύρει τέσσερις.

Όπως δήλωσε στο naxostimes.gr «Είναι ευλογία να σε αξιώνει ο Θεός να πιάνεις το σταυρό μέσα στη θάλασσα ή να βουτάς για να τον πιάσεις…». Ο Γιάννης σημείωσε επίσης ότι και ο παππούς του για πολλά χρόνια στο παρελθόν βουτούσε για να πιάσει τον Τίμιο Σταυρό, παράδοση που συνεχίζει ο ίδιος.

Δείτε το video

Περισσότερες φωτογραφίες

(Visited 1.575 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*