VIDEO: Ο παγετός διέκοψε την κυκλοφορία σε δρόμο της Νάξου – Αυτοκίνητα έπεσαν σε χαντάκια (φώτος)

παγετός
Newsroom
23/01/2022 23:33
 
 
 

 

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων δημιούργησε ο παγετός στο κεντρικό οδικό δίκτυο της Νάξου την Κυριακή το βράδυ.

παγετός

Στις 7:00 περίπου το βράδυ και ενώ η χιονόπτωση ήταν σφοδρή στην κεντρική και την ορεινή Νάξο, οδηγοί οχημάτων κατά την επιστροφή τους από τα χωριά στη Χώρα, λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου που προκάλεσε ο παγετός, έχασαν τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους και κατέληξαν σε χαντάκια με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακό μπλοκάρισμα στο δρόμο από Χαλκί σε Σαγκρί και να διακοπεί η κυκλοφορία για αρκετή ώρα.

Τρία τουλάχιστον οχήματα κατέληξαν στο χαντάκι του δρόμου, ενώ κάποια άλλα ήταν ακινητοποιημένα στη μέση ή και πλάγια μέσα στο δρόμο.

παγετός

Στο σημείο βρίσκονταν αστυνομικές δυνάμεις που έδιναν οδηγίες στους οδηγούς και έκαναν ενέργειες ώστε να ανοίξει ο δρόμος αλλά και η πυροσβεστική για τυχόν συνδρομή απεγκλωβισμού.

παγετός

Τελικά χρειάστηκε παρέμβαση από ιδιώτη με τζιπ που σε συνεργασία με την Αστυνομία κατάφεραν να μετακινήσουν τα ακινητοποιημένα οχήματα που παρεμπόδιζαν την κυκλοφορία και να ανοίξει ο δρόμος στον οποίο είχε σχηματιστεί ουρά οχημάτων.

Λίγα λεπτά αργότερα κατέφθασε και το μηχάνημα του δήμου που καθάρισε το χιονισμένο δρόμο και έτσι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.

Στο σημείο βρέθηκε και ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός καθώς και ο αντιδήμαρχος Νίκος Σιδερής.

παγετός

Να σημειωθεί ότι σε γενικές γραμμές δεν δημιουργήθηκαν άλλα προβλήματα στην κυκλοφορία στα χωριά της ορεινής και κεντρικής Νάξου που είναι ντυμένα στο χιόνι, αφού καθόλη τη διάρκεια της ημέρας εκχιονιστικά και άλλα οχήματα του επαρχείου Νάξου και του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων φρόντισαν ώστε οι δρόμοι να διατηρηθούν ασφαλείς για τα οχήματα.

Ανακοίνωση του επάρχου Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω χιονόπτωσης στο κεντρικό και ορεινό επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και είναι αναγκαία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων.

Στο οδόστρωμα του επαρχιακού δικτύου γίνεται αποχιονισμός με μηχανήματα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου (Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Τμήμα Τεχνικών Έργων) ελέγχει το επαρχιακό οδικό δίκτυο και συντονίζει τον καθαρισμό.

Συνιστάται, η αποφυγή των μετακινήσεων οχημάτων αλλά και πεζών, λόγω παγετού, σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες.

(Visited 4.313 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*