Τουριστική ζήτηση μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Νάξου – Οι top χώρες προέλευσης για το 2021

Άκης Αξαόπουλος
27/01/2022 18:57
 
 
 

 

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία να παρακολουθήσουμε πώς διαμορφώνονται οι τάσεις χρονολογικά αλλά και ανά χώρα προέλευσης της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τον προορισμό της Νάξου.

Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από την αρχή του 2020 και για όλο το 2021, εξάγονται χρήσιμα στοιχεία.

Επισημάνσεις σχετικά με τις τάσεις ταξιδιωτικής ζήτησης μέσω διαδικτύου για τη Νάξο

[Επικαιροποιημένα στοιχεία Δεκεμβρίου 2021]:

To 2021, η κατάταξη των χωρών που αναζήτησαν στην πλατφόρμα της Google για διαμονή στη Νάξο ήταν η εξής:

Γερμανία
Γαλλία
Ιταλία
Ηνωμένο Βασίλειο
ΗΠΑ
Αυστρία
Ελβετία
Ολλανδία
Βέλγιο
Πολωνία

Το ενδιαφέρον 10 επιλεγμένων χωρών βάσει αναζητήσεων σχετικά με διαμονή στη Νάξο από το 2019 μέχρι το 2021 κινήθηκε ως εξής:

Η Γερμανία παρέμεινε και τις 3 χρονιές στην κορυφή της κατάταξης.
Η Γαλλία ξεκινώντας από την 5η θέση το 2019, βελτίωσε την θέση της φτάνοντας στην 3η θέση το 2020 και στην 2η το 2021.
Επίσης σημαντικές αγορές στο τοπ 5 είναι η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκριτικά με το 2020, το 2021 όλες οι παραπάνω χώρες που παρουσίασαν συνολικά αυξημένο ενδιαφέρον, με εντονότερες αυξήσεις αυτές από Αυστρία 61% και Πολωνία 52%. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι αναζητήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο που μειώθηκαν κατά 10%.

Χρονολογικά, στις αρχές του 2021 παρατηρήθηκε μειωμένο ενδιαφέρον (Ιανουάριος – Απρίλιος) και οι περισσότερες αναζητήσεις προήλθαν από την Γερμανία, με δεύτερη το Ηνωμένο Βασίλειο και τρίτη την Ιταλία. Με την άρση των μέτρων της καραντίνας και την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου οι αναζητήσεις παρουσίασαν μεγάλη αύξηση με εντονότερη αυτή από Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία και Ολλανδία. Εκείνη την περίοδο, η Γερμανία παρέμεινε στην κορυφή των αναζητήσεων, ενώ Γαλλία και Ιταλία εναλλάσσονταν στην 2η και 3η θέση. Από τον Ιούλιο και έπειτα παρουσιάζεται σταδιακή μείωση που είναι πιο έντονη την χειμερινή περίοδο. Αξιοσημείωτη είναι η αύξηση του ενδιαφέροντος που παρουσιάζεται τον Δεκέμβριο σε σχέση με τον Νοέμβριο για όλες τις χώρες που εξετάστηκαν, εκτός της Γαλλίας και της Ελβετίας.

 

 

(Visited 526 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*