Αντώνης Βασαλάκης: «Χτες θα πρέπει να ξεκινήσει ο δήμος τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού»

admin
02/06/2016 09:12
 
 
 

 

Έντονη κριτική στον τρόπο που λειτουργεί η δημοτική αρχή άσκησε ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Πολίτες για τα Νησιά μας» Αντώνης Βασαλάκης.

Φιλοξενούμενος της Πόπης Αλιμπέρτη στον AegeanVoice 107.5, ο κ. Βασαλάκης (με αφορμή την πρόσληψη ναυαγοσωστών από τον δήμο) τόνισε ότι, παρόλο που υπάρχει σχετική εγκύκλιος, η οποία παρέχει τη δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, π.χ. στην καθαριότητα, εντούτοις η δημοτική αρχή έχει ως πάγια τακτική την ανάθεση εργολαβιών.

«Χτες θα πρέπει να ξεκινήσει ο δήμος τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού γιατί ξέρουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος στην καθαριότητα και αλλού» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βασαλάκης, ο οποίος σήμερα το πρωί κατέθεσε τη συγκεκριμένη εγκύκλιο στον δήμο.

 

«Ασυνεπής και ανέτοιμος»

Την αδυναμία του δήμου να τηρήσει προθεσμίες και χρονοδιαγράμματα έθιξε στη συνέχεια ο κ. Βασαλάκης, επισημαίνοντας ότι «κανένα έργο δεν πραγματοποιείται στην ώρα του», καθώς ο δήμος είναι ελαστικός απέναντι στους εργολάβους και δεν επιβάλλει ποινικές ρήτρες, όταν και αν χρειαστεί.

Όπως υποστήριξε, μάλιστα, η αδυναμία αυτή εμφανίζεται και στη σύνταξη μελετών προκειμένου να διεκδικηθούν πόροι από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. «Τα ευρωπαϊκά προγράμματα θα πρέπει να τα κυνηγάμε με το τουφέκι και με πολύ μεγάλη σοβαρότητα γιατί είναι από τα ελάχιστα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουν απομείνει και θα πρέπει να τα αξιοποιούμε στο έπακρο. Όμως, δεν έχουμε ώριμες μελέτες, παρόλο που γνωρίζαμε τις κατευθύνσεις των προγραμμάτων εδώ και 2 χρόνια, γιατί ο δήμος έχει μια συγκεκριμένη ψηφοθηρική κατεύθυνση» επεσήμανε σχετικά.

Ο κ. Βασαλάκης μίλησε, επίσης, για τον ΧΥΤΑ, την ανακύκλωση, το έργο του αποχετευτικού των παραλιών και το κυκλοφοριακό, αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο χειρισμού αυτών των θεμάτων από τον δήμο.

«Μιλάμε πάντα πολιτικά»

Στην παρατήρηση της κ. Αλιμπέρτη ότι η δημοτική αρχή έχει απέναντι της μια πολύ δραστήρια αντιπολίτευση, ο κ. Βασαλάκης σημείωσε ότι «η δημοτική αρχή έχει υποχρέωση να απαντά στους δημότες για τα σφάλματα που και η ίδια παραδέχεται ότι έχει κάνει».

«Μιλάμε πάντα πολιτικά […] Δεν μπορούν να διαχειριστούν κατάλληλα τον δήμο προς το συμφέρον των δημοτών […] Μας έχουν κατηγορήσει ότι δεν προτείνουμε, αλλά εγώ και ο κ. Βρούτσης έχουμε κάνει περισσότερες προτάσεις από οποιονδήποτε άλλο. Θα πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα […] Ο κόσμος θα πρέπει να μιλάει έντονα πια και να κάνει αντιπολίτευση και σε αυτούς και σε εμάς για να βελτιωνόμαστε» δήλωσε ο κ. Βασαλάκης, καλώντας τους δημότες να παρακολουθούν από κοντά τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και να διαμορφώνουν ιδία άποψη για τα θέματα του δήμου.

Ειδήσεις: Νάξος

(Visited 30 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*