Νάξος – Μονή: Έτοιμη να καταρρεύσει η πλατεία του χωριού – Σε κίνδυνο και κατοικίες (video+φώτος)

Newsroom
05/02/2022 20:11
 
 
 

 

Σε μεγάλο κίνδυνο να γκρεμιστεί βρίσκεται η πλατεία της Μονής Νάξου αλλά και τα οικήματα που βρίσκονται σε αυτή, μετά τις ζημιές και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν τα ορμητικά νερά που έφεραν τα χιόνια και οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων ημερών, με τους κατοίκους της γύρω περιοχής να ζουν μέσα στην αγωνία.

Ο λόγος δεν είναι όμως μόνο οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες αλλά και το οικόπεδο που βρίσκεται κάτω από την πλατεία στο οποίο από το καλοκαίρι του 2020 οι ιδιοκτήτες του έκαναν εκσκαφές χωρίς να υπάρξει μέριμνα για την καταστροφή που ακολούθησε με τις αναπάντεχα έντονες βροχοπτώσεις.

Όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής με την πρώτη ισχυρή βροχόπτωση, το Δεκέμβρη, έφυγε ένα κομμάτι της πλατείας και έπεσε η κολώνα της ΔΕΗ που βρίσκεται εκεί (η οποία πλέον συγκρατείται από το σύρμα), ενώ το έδαφος έχει υποχωρήσει κάτω από την πλατεία και τα σκαλιά. Επίσης η ισχυρή βροχόπτωση παρέσυρε και ένα κομμάτι της πλαϊνής σκάλας.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί είναι άκρως επικίνδυνη τόσο για την πλατεία και τα γύρω κτήρια όσο και για τους πεζούς. Λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί, υπάρχουν οικήματα στα οποία έχει διακοπεί τελείως η πρόσβαση!

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής στο naxostimes.gr, για το θέμα έχει ενημερωθεί ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων από τον πρόεδρο του χωριού καθώς και ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου.

«Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης εκτός από κάτι μικροπαρεμβάσεις, δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό για τη στήριξη της πλατείας. Κινδυνεύουν σπίτια αλλά και πεζοί» σημειώνουν.

Ωστόσο, το προηγούμενο Σάββατο με την έντονη βροχόπτωση, ο κάτω δρόμος της πλατείας «έφυγε» μαζί με τα ορμητικά νερά…

«Δεν έχει έρθει κανείς από το δήμο να ασφαλίσει την περιοχή, ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου έχει κάνει κάποιες μικρές παρεμβάσεις για την εκτροπή των υδάτων αλλά τίποτα ουσιαστικό για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποφυγή του κινδύνου της κατάρρευσης» αναφέρουν αγανακτισμένοι οι κάτοικοι και προσθέτουν:

«Ο κίνδυνος κατάρρευσης της πλατείας και των οικημάτων που βρίσκονται πάνω και γύρω από αυτή είναι τεράστιος… Φοβόμαστε μη τυχόν και βρέξει πάλι η γίνει κάποιος σεισμός… Θα γκρεμιστούν όλα».

Ο πρόεδρος του χωριού Αντώνης Λεγάκης μιλώντας στο naxostimes.gr σημείωσε ότι ήδη από σήμερα υπήρξε κινητικότητα από τους ιδιοκτήτες του οικοπέδου ώστε από τις αρχές της εβδομάδας να ξεκινήσουν εργασίες αντιστήριξης.

Ο κ. Λεγάκης από την πρώτη στιγμή έχει ενημερώσει και το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων προκειμένου να μεριμνήσει για την επικίνδυνη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

(Visited 3.731 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*