Νάξος: Με συνέντευξη τύπου θα απαντήσει Δ. Λιανός στο ΦΟΔΣΑ – Τι ειπώθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Newsroom
14/02/2022 16:18
 
 
 

 

Το θέμα του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου και η ανοικτή επιστολή του διοικητικού συμβουλίου του, συζητήθηκαν κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σήμερα το μεσημέρι.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε» Λεονάρδος Χατζηανδρέου ζήτησε να τεθεί εκτός ημερήσιας συζήτησης το θέμα και επανέλαβε για ακόμα μια φορά το αίτημα να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να κληθούν ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ ώστε να υπάρξει διάλογος και ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων για το θέμα.

Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι σύντομα (την Παρασκευή ή τη Δευτέρα) θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου και «θα λυθούν όλες οι απορίες». «Θα τα πω απλά και με στοιχεία… Με αυτές τις λαθεμένες ενέργειες που ακολουθούν, ανεβαίνουν τα δημοτικά τέλη και ο πληθωρισμός» τόνισε ο κ. Λιανός.

Επίθεση στο διοικητικό συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ εξαπέλυσε τόσο κ. Λιανός όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομμάτης.

«Λένε ότι δε φροντίζουμε τη Νάξο… μεταξύ άλλων την επιστολή που απέστειλαν τελευταία υπογράφει και ο δήμαρχος Θήρας, ο οποίος αύξησε 25% τα δημοτικά τέλη. Λέει παντού ότι φταίει ο Περιφερειάρχης που δεν έχει γίνει κάτι για τη διαχείριση των απορριμμάτων» τόνισε ο κύριος Λιανός. «Ο Δήμαρχος Σαντορίνης να μας πει σε τι κατάσταση είναι το νησί του από άποψη διαχείρισης απορριμμάτων…» προσθεσε ο κ. Μαυρομάτης.

«Βρίσκονται σε πολύ δυσχερή θέση και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι την επιστολή τους την έχουν πρωτοσέλιδο όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μαζί με τη φωτογραφία τους(!)» είπε ο κ. Μαυρομάτης.

Ο Φώτης Μαυρομμάτης σημείωσε επίσης ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχαν κληθεί να συμμετέχουν μέλη του ΦΟΔΣΑ αλλά αντί να δεχτούν για να συμμετέχουν στη συνεδρίαση, εξέδωσαν ανακοίνωση.

«Έπρεπε να μου έχουν ζητήσει να συμμετέχουν σε συνεδρίαση, ας με πάρουν τώρα να παρέμβουν και ας είναι «ειδική συνεδρίαση» η σημερινή» είπε ο κ. Μαυρομάτης.

Βέβαια να σημειωθεί ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν μεταδίδονταν από πουθενά σήμερα, ούτε καν ζωντανά από το «ΔΙΑΥΛΟΣ» όπως κάποιες προηγούμενες φορές -άρα εκ των πραγμάτων δεν θα μπορούσε κανένας από το ΦΟΔΣΑ να ζητήσει να συμμετέχει.

Τα παραπάνω παρατήρησε και ο κ. Λεονάρδος Χατζηανδρέου ο οποίος επέμεινε στην πρόταση του.

«Να γίνει πρόσκληση για συνεδρίαση. Είναι εις βάρος του δήμου μας να σέρνεται αυτή κατάσταση. Φοβάμαι μήπως αύριο ο δήμος βρεθεί σε δυσχερέστερη θέση… Πρέπει να σταματήσει ο μονόλογος και να κάτσουμε όλοι μαζί σε μία συνεδρίαση να λύσουμε το θέμα».

«Πρέπει να έρθουν στο δημοτικό συμβούλιο οι δήμαρχοι να μας πουν σε τι κατάσταση είναι οι δήμοι τους από άποψη διαχείρισης απορριμμάτων. Εμείς έχουμε κάνει υπόδειγμα το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Μετά να έρθουν να μας κάνουν υποδείξεις και κριτική. Καλό θα είναι να κοιτάνε τα του οίκου τους» σημείωσε ο κ. Μαυρομάτης.

«Θα σας καλέσω στην συνέντευξη τύπου όπως τους δημοσιογράφους και θα λυθούν οι όποιες απορίες» απάντησε ο δήμαρχος Δημήτρης Λιανός.

Σε γενικές γραμμές η δημοτική αρχή, και κυρίως ο κ. Λιανός απέφυγε να συζητήσει περαιτέρω για το συγκεκριμένο θέμα.

(Visited 433 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*