VIDEO-Νάξος: Νέα έκτακτη διπλή αεροδιακομιδή ασθενών με Covid-19

Newsroom
14/02/2022 17:18
 
 
 

 

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νάξο με τα κρούσματα κορωνοϊού συνεχώς να αυξάνονται.

Η πίεση στο νοσοκομείο του νησιού είναι ασφυκτική και το προσωπικό δίνει κυριολεκτικά μάχες για να ανταπεξέλθει στις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της μεγάλης διασποράς της νόσου και της αύξησης των κρουσμάτων.

Μετά την τριπλή αεροδιακομιδή που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου, σήμερα δύο ακόμη ασθενείς, ένας άνδρας (γύρω στα 65) και μία γυναίκα (περίπου 40 ετών) με σοβαρή νόσηση από Covid-19, διακομίστηκαν μέσα σε ειδική κάψουλα με ελικόπτερο Chinook.

Οι δύο ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο, και μέσα στην ειδική κάψουλα αναχώρησαν για νοσοκομείο της Αθήνας, στις 16:10.

Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες ημέρες πολλά ακόμα περιστατικά έχουν διακομιστεί και μέσω θαλάσσης στο νοσοκομείο Σύρου ενώ δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που νοσηλεύονται και στο νοσοκομείο Νάξου.

Στο νησί υπάρχει έξαρση κρουσμάτων και θα πρέπει όλοι να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού. Όσοι νοσούν, ακόμα και να μην έχουν συμπτώματα θα πρέπει να τηρούν κατά γράμμα τις οδηγίες του γιατρού τους και τα σχετικά πρωτόκολλα της καραντίνας.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ σήμερα (αν και Δευτέρα) τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στο νησί είναι 94.

Να σημειωθεί ότι σήμερα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο πρόεδρός του Φώτης Μαυρομάτης απηύθυνε έκκληση σε όλους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να τηρούν τα μέτρα και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξουν άμεσα.

(Visited 3.769 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*