Γιάννης Βλασερός: «Σπουδαίος στόχος η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού»

admin
09/06/2016 16:49
 
 
 

Την ικανοποίηση του για τη λειτουργία της μονάδας αιμοδοσίας στο νοσοκομείο της Νάξου, ως αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας προσπάθειας στην οποία συνέβαλε κι ο ίδιος, εξέφρασε ο Γιάννης Βλασερός, καρδιολόγος και πολιτευτής Κυκλάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας στην Πόπη Αλιμπέρτη και στον AegeanVoice 107.5.

Επόμενος σπουδαίος στόχος, σύμφωνα με τον κ. Βλασερό, είναι να επιτευχθεί η λειτουργία της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, την οποία έχουν μεγάλη ανάγκη οι νεφροπαθείς της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων που τώρα αναγκάζονται να «ξενιτευθούν» για να κάνουν αιμοκάθαρση.

«Είναι ένας στόχος που έχει μπει σε μια σειρά, με βασική προϋπόθεση βέβαια τη λειτουργία της αιμοδοσίας και την ύπαρξη νεφρολόγου» επεσήμανε ο κ. Βλασερός, που έδωσε μια επιπλέον διάσταση στο θέμα, καθώς η ύπαρξη Μονάδας Τεχνητού Νεφρού θα συμβάλλει και στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, μιας και επισκέπτες Έλληνες, αλλά και αλλοδαποί που πρέπει να κάνουν αιμοκάθαρση θα επιλέγουν χωρίς ενδοιασμό τη Νάξο για τις διακοπές τους.

 

«Επικίνδυνο να λειτουργεί το νοσοκομείο χωρίς καρδιολόγο»

Την άποψη ότι δεν έπρεπε να μετακινηθεί ο καρδιολόγος του νοσοκομείου της Νάξου, από την στιγμή που δεν είχε καλυφθεί η θέση του από κάποιον άλλο, εξέφρασε ο κ. Βλασερός και πρόσθεσε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου «το αποφάσισε ελαφρά τη καρδία».

«Είναι πάρα πολύ επικίνδυνο να λειτουργεί το νοσοκομείο χωρίς καρδιολόγο και θα πρέπει οι υπεύθυνοι να πληρώσουν τη θέση του αποχωρήσαντος καρδιολόγου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να συμβεί ένα έμφραγμα που μπορεί να εξελιχθεί σε μοιραίο περιστατικό» δήλωσε σχετικά.

 

«Αξιέπαινη η πρωτοβουλία της ΕΑΣ»

Δεν παρέλειψε επίσης, να εξάρει την πρωτοβουλία της ΕΑΣ Νάξου να στηρίξει οικονομικά το νοσοκομείο, δίνοντας επιδότηση ενοικίου σε όποιον καρδιολόγο θελήσει να έρθει στο νησί και αναλαμβάνοντας την πρόσληψη νεφρολόγου, εφόσον βρεθεί και η νομική φόρμουλα για να γίνει κάτι τέτοιο.

«Και άλλες επαγγελματικές ενώσεις θα μπορούσαν να μιμηθούν το παράδειγμα της ΕΑΣ […] Πρέπει να συνεισφέρουμε κι εμείς γιατί το θέμα της περίθαλψης μας αφορά άμεσα» είπε ο κ. Βλασερός, ο οποίος κάλεσε και την πολιτεία να δώσει περισσότερα οικονομικά, βαθμολογικά και επιστημονικά κίνητρα στους επιστήμονες που θέλουν να στελεχώσουν υγειονομικές μονάδες των νησιών.

Ειδήσεις: Νάξος

 

(Visited 26 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*