Μάκης Μαυρογιάννης (πρ. Δημοτικής Κοινότητας Νάξου): «Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία μας»

mavrogiannis
admin
15/06/2016 09:23
 
 
 

Για θέματα της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου – και ειδικότερα το κυκλοφοριακό και την καθαριότητα – μίλησε ο πρόεδρος της Μάκης Μαυρογιάννης, τον οποίο φιλοξένησε ζωντανά στο στούντιο του AegeanVoice 107.5 η Πόπη Αλιμπέρτη στην εκπομπή της “Al-iberti news”.

Ο κ. Μαυρογιάννης παραδέχθηκε ότι τα κολωνάκια που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα κομβικά σημεία της Χώρας δεν πληρούν αισθητικά κριτήρια, αλλά εξυπηρετούν χρηστικούς σκοπούς, καθώς «αντικαθιστούν» τα πεζοδρόμια και διευκολύνουν τη διέλευση των πεζών και των ΑμΕΑ, έως ότου γίνει η διαπλάτυνση των υπαρχόντων – στενών – πεζοδρομίων. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που δημιουργούν πρόβλημα με τη στάθμευση των οχημάτων τους μέσα από τα κολωνάκια, αναγκάζοντας τους πεζούς να βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους.

Επιπλέον, ο κ. Μαυρογιάννης υποστήριξε ότι «αγκάθια» του κυκλοφοριακού είναι η Παπαβασιλείου και η πλατεία Πρωτοδικείου, με τον δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να έχει βρει κάποια οικόπεδα για τη δημιουργία περιφερειακών χώρων στάθμευσης.

Όσον αφορά στη λειτουργία της Δημοτικής Κοινότητας, ο πρόεδρος της είπε ότι εστιάζει κυρίως σε θέματα της καθημερινότητας των πολιτών, παρά το γεγονός ότι έχει στη διάθεση της περιορισμένες πιστώσεις. Πρωταρχικό ζήτημα παραμένει αυτό της καθαριότητας, με τον κ. Μαυρογιάννη να επισημαίνει ωστόσο ότι θα λυθεί με την εργολαβία που έγινε.

Αυτό όμως, που προέχει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου και που θα βοηθήσει στο να βελτιωθεί η εικόνα της Νάξου σε ευρύτερο επίπεδο, είναι να αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου. «Ό,τι έχεις συνηθίσει, είναι δύσκολο να το αλλάξεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρογιάννης, οι προσπάθειες του οποίου στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι, έφερε ως παράδειγμα την άναρχη στάθμευση, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι λύση το να δίνονται κλήσεις, ειδικά και στην παρούσα φάση της οικονομικής δυσπραγίας.

(Visited 128 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*