Η Πόπη Αλιμπέρτη στην πιο ζωντανή «Φωνή του Αιγαίου»

popi post modern 1
admin
16/06/2016 06:27
 
 
 

Οι κάτοικοι των νησιών το γνωρίζετε ήδη, οι υπόλοιποι θα το μάθετε τώρα, στις διακοπές σας: το Αιγαίο απέκτησε φωνή, έναν δυνατό ραδιοφωνικό σταθμό στους 107,5 με ενημέρωση, ψυχαγωγία, επικοινωνία, ζωντάνια, ενθουσιασμό και πάνω από όλα ανθρώπους που βάζουν την ψυχή τους σε αυτό που κάνουν.

του Δημήτρη Καλαντζή

Το postmodern, που λατρεύει τα νησιά μας, ξεκινά συνεργασία με το “Aegean Voice”, προσπαθώντας να φέρει λίγη από την αιγαιοπελαγίτικη φρεσκάδα στις οθόνες των υπολογιστών και των κινητών μας. Με αυτήν την ανάρτηση «συστηνόμαστε» με την Πόπη Αλιμπέρτη, μία συνάδελφο – διαμάντι, ταλαντούχα και ακούραστη που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.

Η Πόπη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάξο. Ξεκίνησε στο ραδιόφωνο από τον πρώτο σταθμό του νησιού “Ράδιο Νάξος” το 1989, και… ερωτεύτηκε το μέσο. Ενώ της δόθηκε η ευκαιρία να εργαστεί σε μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας και σε κανάλι, πριν ακόμα κλείσει δίμηνο, τα παράτησε όλα και επέστρεψε στο νησί αφού δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι «θα περνούσα το χρόνο μου μέσα σε ένα αυτοκίνητο, πνιγμένη στο άγχος και στην κίνηση. Αλλιώς ήθελα τη ζωή μου…».

Η ζωή της ήταν στο ραδιόφωνο της Νάξου. Για επτά χρόνια υπήρξε και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου της Κυκλαδίτικης τηλεόρασης (ΖΕΥΣ TV), ενώ από το 2011 έχει το δικό της free press περιοδικό my naxos (το οποίο λατρεύει) αλλά και το δικό της site, το naxostimes.gr (από το οποίο το postmodern «απαλλοτριώνει» συχνά θέματα).

Στο ραδιόφωνο έχει κάνει τα πάντα: από εκπομπές με ιατρικές συμβουλές (“Γιατρέ πες μου”) και χιουμοριστικά ράδιο σόου μέχρι την “Ώρα του Αγρότη”, τη νυχτερινή “Βεγγέρα σε Κυκλαδίτικα βράδια” και πρωινές εκπομπές με σήμα τα κοκόρια που λαλούσαν! Όπου κι αν βρέθηκε, απέκτησε μόνο φίλους γιατί είναι από εκείνους τους θετικούς ανθρώπους που τους δίνεις λίγα και σου επιστρέφουν πολλά. «Πιστεύω ότι όταν αγαπάς κάτι πολύ, πάντα βρίσκεις τον τρόπο να τα καταφέρεις. Είμαι χαρούμενη γιατί νιώθω την αγάπη του κόσμου. Είναι ένα αίσθημα που σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις να προσπαθείς και να γίνεσαι συνεχώς καλύτερη…»

popi post modern 3

– Για έναν δημοσιογράφο που εργάζεται στο κέντρο της Αθήνας, η δουλειά σε ένα πανέμορφο νησί, σαν τη Νάξο, μοιάζει παράδεισος. Θα ‘θελες να αλλάξουμε θέσεις ; (γέλια)

Για να αλλάξουμε θέσεις δεν ξέρω… Αλλά θα σε θέλαμε πάρα πολύ για συνεργάτη μας… Ετοίμασε βαλίτσες λοιπόν!

– Χωρίς αστεία τώρα, ξεκινήσατε μία φιλόδοξη προσπάθεια για να δώσετε φωνή στο Αιγαίο και τα πρώτα αποτελέσματα είναι πέρα από κάθε προσδοκία. Το περιμένατε ότι θα ερχόταν τόσο γρήγορα η επιτυχία;

Ο Aegean Voice είναι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στα νησιά μας τα τελευταία χρόνια και αυτό φάνηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή. Ήταν κάτι που έλειπε από το Αιγαίο και, όσα χρόνια ασχολούμαι με το ραδιόφωνο, δεν θυμάμαι να έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο σε τοπικό επίπεδο. Είμαστε μια ομάδα ανθρώπων, φίλοι μεταξύ μας, που ξεκινήσαμε με πολύ αγάπη και σύμπνοια ενώνοντας τις δυνάμεις μας κάτω από την καθοδήγηση του Μάνου Μπανασάκη και κάναμε “θαύματα”! Θεωρώ, ότι αυτό πέρασε αμέσως στον κόσμο και γι αυτό από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε “κόλλησε” παντού η βελόνα του ραδιοφώνου στους 107.5… Για να πω την αλήθεια, το περίμενα ότι θα πάμε καλά αλλά δεν πίστευα ότι αυτό θα συμβεί από την πρώτη κιόλας στιγμή!

– Φίλοι από τη Νάξο, μου λένε ότι δεν υπάρχει σπίτι, μαγαζί, ακόμα και χωράφι, που να μην υπάρχει τρανζιστοράκι συντονισμένο στο Αegean Voice. Πως τα καταφέρατε ;

manosΤαξιδεύουν γρήγορα τα νέα βλέπω… Ναι πράγματι. Νοιώθω πως είναι όπως την πρώτη φορά που ξεκίνησα στο ραδιόφωνο (πριν από πάρα πολλά χρόνια), όταν πράγματι ο καθένας είχε κι ένα τρατζιστοράκι δίπλα του, ακόμα και στο χωράφι, κι άκουγε από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τώρα το τρατζιστοράκι μπορεί να το έχει αντικαταστήσει σε πολλές περιπτώσεις το κινητό ή το tablet, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Ο κόσμος μας σταματάει στο δρόμο, μας παίρνουν τηλέφωνα, μας ζητάνε να πούμε το ένα ή το άλλο και όλοι εκδηλώνουν ποικιλοτρόπως την αγάπη και το ενδιαφέρον τους. Αυτή είναι και η δύναμη μας άλλωστε… Ο κόσμος δεν θέλει τίποτα ιδιαίτερο για να σε αγαπήσει… Αυτό που θέλει είναι να του λες την αλήθεια και να είσαι δίπλα του και να τον στηρίζεις στα προβλήματα του. Θέλει να του μιλάς καθαρά και ειλικρινά κι αυτό είναι κανόνας για όλους εμάς.

– Το Aegean Voice καλύπτει όλα τα νησιά. Αυτό θα πρέπει να έχει έξτρα δυσκολίες… Στην Ελλάδα μας αρέσει να ακούμε ο καθένας για τον τόπο του, αλλά δεν μας πολυ-αρέσει να ακούμε για τον τόπο του γείτονα. Έχουν εκδηλωθεί… νησιωτικές αντιδικίες;

Αυτή είναι η περιβόητη νησιωτικότητα που οι περισσότεροι, αν δεν ζήσουν σε νησί, δεν μπορούν να καταλάβουν… Μπορεί να θέλουμε να κάνουμε ένα ρεπορτάζ για παράδειγμα στη Σύρο και θα πρέπει από τη Νάξο (αν και είμαστε δίπλα) να κάνουμε 3ήμερο ταξίδι για να το καλύψουμε! Όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, αφού το χειμώνα κυρίως, η ενδοεπικοινωνία μεταξύ των νησιών είναι πολύ δύσκολη… Να φανταστείς ότι σε πολλές περιπτώσεις για να πας σε ένα διπλανό νησί θα πρέπει να ταξιδέψεις μέχρι την Αθήνα, να διανυκτερεύσεις ίσως εκεί και να πάρεις άλλο πλοίο την επόμενη ημέρα για τον προορισμό σου… Ωστόσο εμείς έχουμε εκμηδενίσει τις αποστάσεις και το Aegean Voice είναι το μέσο που ενώνει όλα τα νησιά στη στιγμή, αφού έχουμε φροντίσει και έχουμε πάρα πολύ καλούς συνεργάτες παντού, καλύπτοντας έτσι την επικαιρότητα από νησί σε νησί, με αποτέλεσμα να ακούγεται εξίσου η φωνή όλων των νησιωτών. Ξέρεις, όλα τα νησιά πάνω κάτω αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα (υγεία, ΦΠΑ, τουρισμός κ.λπ.), οπότε φροντίζουμε τον περισσότερο ραδιοφωνικό χρόνο να τον αφιερώνουμε σε αυτά και παράλληλα να παρουσιάζουμε εξίσου τις ιδιαιτερότητες και τα θέματα κάθε νησιού ξεχωριστά. Πίστεψε με είναι πανέμορφα να ζεις σε νησί, όσες δυσκολίες κι αν υπάρχουν… Και μόνο που μπορείς ανά πάσα στιγμή να αγναντεύεις τη θάλασσα σε ηρεμεί και σου δίνει δύναμη για τα πάντα!

– Πολιτικά, που κινείται ο σταθμός; Έχει συγκεκριμένο στίγμα;

“Πολιτικά” είμαστε αποκλειστικά και μόνο με το μέρος των νησιών και μόνο με αυτό! Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αναδεικνύουμε τα πολλαπλά μας προβλήματα, να πιέζουμε και να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δίνονται λύσεις από τους εκάστοτε αρμόδιους.

– Μουσικό στίγμα; Τι μουσική ακούει η «Φωνή του Αιγαίου»;

Αυτό που μας ενδιαφέρει πρώτιστα είναι να κρατάμε ένα ποιοτικό επίπεδο… Κατά τα άλλα οι μουσικές μας είναι για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα με τη μουσική ζώνη να παίζει κυρίως νέες κυκλοφορίες.

– Υπάρχει η αλληλεπίδραση των πρώτων χρόνων της ιδιωτικής ραδιοφωνίας, όταν οι ακροατές ήθελαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με παραγγελίες και σχόλια;

Ναι, φυσικά… Το Aegean Voice μου θυμίζει το ραδιόφωνο που αγάπησα πριν από πολλά χρόνια… Αν και δεν έχουμε ακόμα κλείσει μήνα στα ερτζιανά, οι ακροατές μάς παίρνουν τηλέφωνο, κάνουν ερωτήσεις στους καλεσμένους, αφήνουν μηνύματα με θέματα για να τα σχολιάσουμε, παρεμβαίνουν και σχολιάζουν κι οι ίδιοι, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που μας ζητούν να ακούσουν και τα αγαπημένα τους τραγούδια ακόμα και στην πρωινή ενημερωτική ζώνη.

– Μία επιτυχημένη έναρξη χρειάζεται και τη γιορτή της. Έτσι μαθαίνω ότι οργανώνετε ένα μεγάλο πάρτι στις 18 Ιουνίου…

aegean afisaΝαι, είναι το πρώτο μας party και το περιμένουμε με ανυπομονησία και εμείς αλλά και ο κόσμος του νησιού! Και για να ζηλέψετε τώρα λιγάκι… Το πρώτο μας πάρτι θα γίνει το Σάββατο 18 Ιουνίου στις 3:00 το μεσημέρι στο παραθαλάσσιο beach bar “Santana” που βρίσκεται πάνω στην άμμο, σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, την Αγία Άννα… Αν κρίνω από τα μηνύματα που έχουμε μέχρι τώρα… θα γίνει χαμός, με πολύ μπίρα SOL, τους dj’s από όλα σχεδόν τα νυχτερινά μαγαζιά της Νάξου αλλά και πολλές εκπλήξεις! Μπάνιο, μουσική, χορός, μπίρες, cocktails… σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Είστε προσκαλεσμένοι μας… Ελάτε! Προλαβαίνετε!

– Πήγαινε οπίσω μου, πειρασμέ! Πες μου για τα επόμενα σχέδια. Σκέφτεστε για… τηλεόραση;

Το καλό με το Aegean Voice είναι ότι έχει την Ένωση Αγροτικών Συναταιρισμών Νάξου… Αυτό σημαίνει δύναμη και πρωτοπορία. Η ΕΑΣ Νάξου πάντα είναι ένα βήμα μπροστά και με ό,τι καταπιάνεται, το κάνει πάντα με τεράστια επιτυχία. Έχει να επιδείξει ένα τεράστιο έργο τόσο για τα φημισμένα προϊόντα της (γραβιέρα, πατάτα κ.ά) όσο και την κοινωνική της προσφορά στον τόπο και όχι μόνο. Αυτό που τη χαρακτηρίζει είναι η πρωτοπορία κι έτσι στα αμέσως επόμενα σχέδια της είναι η δημιουργία ενός δυνατού site αλλά και τηλεόρασης. Θέλω να προσθέσω επίσης ότι ένα ακόμα πλεονέκτημα του σταθμού μας ακούει στο όνομα “Μάνος Μπανασάκης”… Ο Μάνος, με πολύ αγάπη και μεράκι έχει αναλάβει το δύσκολο έργο του στησίματος και τoυ συντονισμού του Aegean Voice και ήδη, σε συνεργασία με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει τα επόμενα βήματα για τα παραπάνω.

– Θέλω να δεσμευτείς ότι θα έχουμε στενή συνεργασία. Το postmodern λατρεύει το Αιγαίο και τους ανθρώπους του και θέλουμε λίγη από τη ζωογόνα αύρα σας…

Εννοείται! Το postmodern ήδη έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και έχει αποδείξει ότι αγαπάει το Αιγαίο… Tα αισθήματα, να ξέρετε είναι… αμοιβαία!

Πηγή: postmodern.gr 

(Visited 907 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*