Νάξος: Ο τουρισμός ξεκινά, οι παραλίες πότε θα καθαριστούν;

Newsroom
16/03/2022 13:31
 
 
 

 

Copy-paste τελικά δεν είναι μόνο το πρόγραμμα τουριστικής προβολής που κάθε χρόνο έρχεται το ίδιο στο δημοτικό συμβούλιο και το οποίο στη συντριπτική του πλειοψηφία ποτέ δεν εφαρμόζεται, αλλά και κάποιες απλές, πλην όμως σημαντικές κινήσεις που θα πρέπει η δημοτική αρχή να κάνει εγκαίρως για να γίνει κάποτε η αρχή και να μπορέσουμε να μιλήσουμε για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Μία από αυτές είναι και ο καθαρισμός των παραλιών.

Υπάρχουν ξενοδόχοι και άλλοι επιχειρηματίες τουρισμού στο νησί που επιλέγουν να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους από τον Απρίλιο, αφού όπως φαίνεται -λόγω και του Πάσχα, Καθολικό και Ορθόδοξο- υπάρχει ζήτηση για το νησί.

Για να δεχτείς όμως κόσμο δεν αρκεί οι επιχειρηματίες να είναι καθόλα έτοιμοι (με προσωπικό κ.λπ.) αλλά και ο δήμος να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει που όσο απλό κι αν ακούγεται, ενώ το γνωρίζει, δεν το κάνει ποτέ εγκαίρως.

Ένα από αυτά, είναι ο καθαρισμός των παραλιών που έχουν γεμίσει με φύκια από τις κακοκαιρίες του χειμώνα, τα οποία θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθούν και όχι στα μέσα της σεζόν.
Κάθε χρόνο επανερχόμαστε στο ίδιο πρόβλημα και οι επιχειρηματίες ακούν τις ίδιες απαράδεκτες δικαιολογίες. Δεν έχουμε σύμβαση (να την είχατε κάνει νωρίτερα), δεν έχουμε μηχανήματα (να βρείτε), είναι παράνομο (να φροντίσετε ώστε να μην είναι), ναι έχετε δίκιο (έχουμε αλλά πού να το βρούμε) κ.λπ., κ.λπ.

Και κάπως έτσι, σε 10-15 μέρες θα αρχίσει ο τουρισμός και οι παραλίες θα είναι και πάλι γεμάτες με φύκια και οι επιχειρηματίες θα πρέπει να στήσουν τις ομπρέλες και τις ξαπλώστρες τους πάνω σε αυτά.

Θα καθαριστούν οι παραλίες; Πότε;

Το θέμα πέρασε την Τρίτη από την Οικονομική Επιτροπή και σιγά-σιγά (θα μας βρει Ιούνιος;) θα πάρει το δρόμο του.

Τώρα τι γίνεται; αναρωτιούνται οι επιχειρηματίες τουρισμού που κάνουν φιλότιμες προσπάθειες ώστε να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος, ανοίγοντας τις επιχειρήσεις τους προσλαμβάνοντας προσωπικό, από τον Απρίλη…

*(φωτογραφίες από την παραλία Αγίου Προκοπίου, μπροστά από επιχειρήσεις που θα ανοίξουν αρχές Απριλίου)

(Visited 674 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*