Νάξος: Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου για την εισβολή των Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία

Newsroom
19/03/2022 20:52
 
 
 

 

Ψήφισμα για την εισβολή των Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων μετά από πρόταση της παράταξης του Βασίλη Βρούτση «Δύναμη Δημιουργίας».

Νωρίτερα από τη συνεδρίαση η παράταξη του κ. Βρούτση είχε δημοσιοποιήσει το σχέδιο του ψηφίσματος και είχε ζητήσει από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να τεθεί σε ψηφοφορία και να εκδοθεί.

Ο κ. Μαυρομάτης αφού έθεσε υπόψη του συμβουλίου το σχέδιο ψηφίσματος, ζήτησε να αφαιρεθεί από το ψήφισμα η φράση «Δηλώνουμε αντίθετοι σε κάθε στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας».

Το ψήφισμα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καταδικάζει τη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και εν γένει κάθε πολεμική επιχείρηση που πλήττει την εδαφική ακεραιότητα, κυριαρχία και ανεξαρτησία των κρατών. Τάσσεται υπέρ της ειρηνικής διευθέτησης της ουκρανικής κρίσης μέσω του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων, αξιοποιώντας κάθε διπλωματικό μέσο.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Oυκρανικό λαό και στην ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας και δηλώνουμε ότι είμαστε σε ετοιμότητα, για να συνεισφέρουμε έμπρακτα, σε οτιδήποτε μας ζητηθεί, στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται λόγω του πολέμου.
Έχουμε χρέος, με όποιες δυνάμεις διαθέτει ο καθένας, να σταθούμε απέναντι σε τέτοιες ενέργειες από όπου και αν προέρχονται και να προασπίσουμε τα ιδανικά της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Τη διαφωνία του για το ψήφισμα εξέφρασε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Κορρές σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «το συμφέρον για τον λαό είναι να μην επιλέγει στρατόπεδο δολοφόνων αλλά να παλεύει ενάντια σε κάθε ιμπεριαλιστικό σχεδιασμό για έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών εις βάρος των λαών».

Ο κ. Κορρές πρότεινε το εξής ψήφισμα: Καμία εμπλοκή της χώρας μας στο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να μην χρησιμοποιηθεί καμία ευρωατλαντική υποδομή στο ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία, να κλείσουν όλες οι Νατοϊκές Βάσεις, αποδέσμευση της χώρας μας από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις και κανένας φαντάρος ή αξιωματικός μας σε αποστολή εκτός συνόρων.
Η πρόταση του κ. Κορρέ τέθηκε σε ψηφοφορία και υπερψηφίστηκε μόνο από τον ίδιο.

(Visited 267 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*