Ηλεκτρονική απάτη με υποψήφια θύματα φαρμακοποιούς της Νάξου

Newsroom
20/03/2022 22:51
 
 
 

 

Μια καλοστημένη απάτη έχει βάλει στο στόχαστρο τα φαρμακεία στη Νάξο και σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr, φαρμακοποιοί παρολίγον να πέσουν θύματα επιτήδειων, ενώ για το θέμα έχει ενημερωθεί και το Αστυνομικό τμήμα του νησιού.

Όπως ανέφεραν στο naxostimes.gr φαρμακοποιοί της Νάξου, οι επιτήδειοι τηλεφωνώντας τους αναφέρουν πως είναι εκ μέρους της Αστυνομίας ή του Λιμενικού και θα ήθελαν να προμηθευτούν μεγάλες ποσότητες προϊόντων όπως γάζες, μάσκες, φάρμακα παρακεταμόλης και άλλων ειδών φαρμακείου που δεν απαιτούν κουπόνι.

Ακολούθως, μόλις δοθεί η παραγγελία ζητούν τον τραπεζικό λογαριασμό για να κατατεθούν τα χρήματα. Παράλληλα ζητούν και το κινητό τηλέφωνο του φαρμακοποιού, επικαλούμενοι ότι το χρειάζονται για επιβεβαίωση της κατάθεσης και της εξέλιξης της παραγγελίας.

Στο e-mail που αποστέλλουν υπάρχει ένα πεδίο στο οποίο αναφέρεται: «πατήστε εδώ για να ολοκληρωθεί η παραγγελία» και τότε αυτόματα ο φαρμακοποιός οδηγείται σε ένα περιβάλλον που προσομοιάζει με αυτό του e-banking των τραπεζών.

Εάν ο χρήστης πατήσει τον σύνδεσμο, μεταφέρεται σε πλαστούς ιστότοπους καρμπόν όμως, με τις πραγματικές σελίδες των τραπεζικών ιδρυμάτων, προκειμένου τα θύματα να ξεγελαστούν και να καταχωρήσουν τα προσωπικά και απόρρητα στοιχεία τους.

Οι φαρμακοποιοί, έχοντας δώσει τον αριθμό του κινητού τους, έχουν ήδη υποπέσει στα δίκτυα των επιτήδειων καθώς έτσι αποσπώνται οι εγκρίσεις που απαιτούνται για να εκταμιευτεί το ποσό από τον τραπεζικό λογαριασμό του κατόχου του.

(Visited 2.311 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*