Η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για Απόλλωνα και Κορωνίδα: «Παραπάνω από προκλητική η εγκατάλειψη και η αδιαφορία των αρμόδιων αρχών»

Απόλλωνας
Newsroom
24/03/2022 18:26
 
 
 

 

Ανακοίνωση «για τα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι της κοινότητας Κορωνίδας» εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του naxostimes.gr για τον εγκαταλελειμμένο Απόλλωνα και τους κατοίκους του.

Σε αυτήν, η δημοτική παράταξη του ΚΚΕ τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων τόσο του Απόλλωνα, όσο και της κοινότητας Κορωνίδας ευρύτερα, ασκώντας εντονότατη κριτική στη δημοτική αρχή, η οποία είναι αδρανής, αδιάφορη και φέρει «τεράστιες ευθύνες για την τραγική κατάσταση της κοινότητας».

«Είναι ξεκάθαρο πια πως οι κάτοικοι του τοπικού μας διαμερίσματος, συνολικά οι κάτοικοι του δήμου μας δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη δημοτική αρχή, αλλά ούτε και από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που ζητά από τους κατοίκους του νησιού να συμπορευτούν μαζί της για να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Σε πρόσφατο δημοσίευμα τοπικού διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης, αποτυπώθηκε με τον πιο χαρακτηριστικό και αποκαλυπτικό τρόπο η σκληρή πραγματικότητα την οποία βιώνουν καθημερινά, χρόνια τώρα οι κάτοικοι τόσο του Απόλλωνα, όσο και συνολικά της κοινότητας Κορωνίδας, σε όλη την έκταση της.

Η εγκατάλειψη και αδιαφορία των αρμόδιων αρχών είναι περισσότερο και από προκλητική, αφού στην πραγματικότητα όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει μπει πέτρα πάνω στην πέτρα, ενώ δήμος και περιφέρεια σφυρίζουν αδιάφορα.

Προβλήματα όπως αυτό της καθαριότητας, των «λιμενικών υποδομών», του οδικού δικτύου κ.α. αντανακλούν την εφαρμογή της κεντρικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Μιας πολιτικής που τα πάντα τα αντιμετωπίζει με τη λογική του κόστους – οφέλους και η οποία έχει ως αφετηρία της την ίδια την ΕΕ, τις εκάστοτε κυβερνήσεις και που δήμος και περιφέρεια έρχονται να την εφαρμόσουν σε τοπικό επίπεδο, υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο την ποιότητα της ζωής των μόνιμων κατοίκων και θέτοντας την ασφάλεια των ίδιων και των περιουσιών τους σε κίνδυνο καθημερινά.

Σήμερα αποδεικνύεται ξεκάθαρα πια πως δεν υπάρχουν «σωτήρες», με όποιο μανδύα και αν εμφανίζονται και οι οποίοι θα δώσουν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι. Κάτι που η πλειοψηφία του τοπικού συμβουλίου, η οποία με το μανδύα του δήθεν ανεξάρτητου και αχρωμάτιστου συνδυασμού προσπάθησε να καλλιεργήσει, υποσχόμενη στον κόσμο πως θα δώσει λύση σε όλα τα προβλήματα που βιώνει.

Τόσο ο πρόεδρος όσο και η πλειοψηφία των συμβούλων από την πρώτη κιόλας στιγμή μέχρι και σήμερα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να βγάζουν λάδι τη δημοτική αρχή, απαλλάσσοντας την από τις τεράστιες ευθύνες της για την τραγική κατάσταση της κοινότητας. Βάζουν πλάτη στην αδράνεια και την αδιαφορία της, αφού μέσα από εθελοντικές πρωτοβουλίες, εράνους κλπ, προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την ελλιπή καθαριότητα δρόμων και παραλίων, ενώ προχωράνε και σε παρεμβάσεις χωρίς καμία απολύτως μελέτη ή σχεδιασμό οι οποίες μάλιστα εκτός του άσχημου αισθητικού αποτελέσματος σε κάποιες περιπτώσεις, δημιουργούν και επιπλέον κινδύνους για τους κατοίκους.

Απαράδεκτο και αδιανόητο επίσης είναι το γεγονός ότι οι ίδιοι οι κάτοικοι καλούνται να δώσουν μόνοι τους λύση σε προβλήματα της καθημερινότητας, θέτοντας πολλές φορές και την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο, όπως καταγγέλθηκε και στο σχετικό δημοσίευμα από συμπολίτες μας.

Την ίδια στιγμή βέβαια καλούμαστε να πληρώνουμε μεγάλα ποσά για δημοτικά τέλη, τέλη ύδρευσης κλπ, ενώ διπλασιάστηκε το ενοίκιο των χώρων χρήσης τραπεζοκαθισμάτων για τους επιχειρηματίες της περιοχής. Θέμα για το οποίο, ως Λαϊκή συσπείρωση, με αφορμή και την τεράστια ακρίβεια που βιώνει ο κόσμος σε όλους τους τομείς, καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση στην τελευταία συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Κορωνίδας, για δραστική μείωση των δημοτικών τελών σε όλους τους κατοίκους, κατάργηση τους για τις ευπαθείς ομάδες, πολύτεκνους, τρίτεκνους, ΑμΕΑ κλπ. Πρόταση που ψηφίστηκε ομόφωνα.

Είναι ξεκάθαρο πια πως οι κάτοικοι του τοπικού μας διαμερίσματος, συνολικά οι κάτοικοι του δήμου μας δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από τη δημοτική αρχή, αλλά ούτε και από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, αφού πέρα από το γεγονός πως έχουν ευθύνη που στήριξαν τον δήθεν ανεξάρτητο συνδυασμό της «Αναγέννησης Κορωνίδας» – που κάθε άλλο παρά αναγέννηση και ευημερία δεν έφερε στο τοπικό διαμέρισμα – στηρίζουν και τη συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων που παίρνονται στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, η οποία είναι το αποφασιστικό όργανο του, ενώ βγαίνουν στα δημοτικά συμβούλια και επιδίδονται σε κοκορομαχίες για τα μάτια του κόσμου.

Καλούμε τον κόσμο να αξιοποιήσει την εμπειρία του και να βγάλει τα συμπεράσματα του. Να δει ποιοι πραγματικά ευθύνονται για την κατάσταση την οποία βιώνει και οργανωμένα, μαζικά και δυναμικά να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται, να συμπορευτεί με τη Λαϊκή συσπείρωση που μέσα και έξω από τα συμβούλια δίνει τον αγώνα για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών των κατοίκων. Για μέτρα πολιτικής προστασίας, έργα υποδομών, για την παροχή όλων των κοινωνικών αγαθών που πρέπει να απολαμβάνουν σήμερα οι κάτοικοι του δήμου μας και που δεν μπορεί να θεωρούνται κόστος ή πολυτέλεια.

(Visited 311 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*