Νάξος: Τέλος η «ανταρσία» στο θέμα του ΦοΔΣΑ – Ο δήμος επιστρέφει στη νομιμότητα

Newsroom
13/04/2022 00:03
 
 
 

 

Οπισθοχωρεί ολοταχώς στο θέμα του ΦοΔΣΑ και στη μη συμμετοχή του στο Φορέα ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που είχε σηκώσει «αντάρτικο» αρνούμενος να συμμορφωθεί με την ισχύουσα νομοθεσία, όπως έπραξαν όλοι οι δήμοι του Νοτίου Αιγαίου, που συμμετέχουν στο Ειδικό Διαβαθμιδικό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του naxostimes.gr η δημοτική αρχή, μετά τα όσα μεσολάβησαν (εξώδικα, σκληρές κόντρες, επισκέψεις σε αρμόδιους φορείς χωρίς αποτέλεσμα κ.λπ.) και αφού πλέον έγινε σαφές πως ο δρόμος της «ανταρσίας» οδηγούσε σε πλήρες αδιέξοδο, αποφάσισε να τακτοποιήσει τις οικονομικές της εκκρεμότητες προς το ΦοΔΣΑ και να επιστρέψει στη νομιμότητα.

Έτσι κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη το μεσημέρι και τη συζήτηση του θέματος για την έγκριση της 1ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το έτος 2022, αποφασίστηκε ομόφωνα, η συμμετοχή στην ΑΕ Ειδικός Διαβαθμιδικός Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου Α.Ε. με το ποσό 110.000 ευρώ, καθώς και η πληρωμή της οφειλής Π.Ο.Ε. για εισφορά στο ΦοΔΣΑ 127,938,28 ευρώ.

Συνολικά δηλαδή ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα πληρώσει στο ΦοΔΣΑ την οφειλή του ύψους 238.038,28 ευρώ.

Όπως είναι γνωστό και με γνώμονα την απόφαση της δημοτικής αρχής να μη συμμετέχει στο ΦοΔΣΑ, παρά το γεγονός ότι αυτή ήταν υποχρεωτική βάση νόμου, τα παραπάνω χρήματα δεν ήταν προϋπολογισμένα στον προϋπολογισμό για το έτος 2022 και αναγκαστικά εξοικονομήθηκαν από άλλους κωδικούς και συγκεκριμένα από:

– Τακτικές αποδοχές (περιλαμβάνονται βασικός μισθός, δώρα εορτών, γενικά και ειδικά επιδόματα): -41.171,80 ευρώ

– Λειτουργία χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων: -175.581,32 ευρώ

– Συντήρηση και επισκευή μεταφορικών μέσων και οχημάτων: 21.285,16 ευρώ

Σύνολο: -238.038,28

(Visited 453 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*