Η γραβιέρα Νάξου «πρεσβευτής» του Νοτίου Αιγαίου στις Βρυξέλλες

graviera eas
admin
29/06/2016 08:56
 
 
 

Ένα ακόμη ταξίδι, αυτή τη φορά στις Βρυξέλλες, έκανε η ξακουστή κι αγαπημένη γραβιέρα Νάξου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η οποία συμμετείχε στο διήμερο εκδηλώσεων με τίτλο «Ένα Καφενείο γεμάτο Ελληνικά Προϊόντα» που διοργάνωσε στις 27 και 28 Ιουνίου στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.

Η πρωτοβουλία του κ. Κούλογλου, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση “A discovery network”, το “Greek Gastronomy Guide” και τη Γκαλερί «Θεώρημα», είχε ως στόχο – όπως είπε ο ίδιος – την προβολή προϊόντων εκλεκτών και δυναμικών ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διατροφής και τη δικτύωση τους ώστε να αρχίσουν τις εξαγωγές. Ο κ. Κούλογλου, ήδη από πέρυσι, έχει ξεκινήσει μια σειρά δράσεων και για τη νεανική επιχειρηματικότητα και την κοινωνική οικονομία.

Το διήμερο εκδηλώσεων πλαισίωσε η παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος του Γιώργου Πίττα με θέμα τα «Καφενεία της Ελλάδας» (που θα παραμείνει στο Ευρωκοινοβούλιο μέχρι την 1η Ιουλίου), ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι κάθε ένας από τους προσκεκλημένους Έλληνες επιχειρηματίες παρουσίασε την εταιρεία του και τα προϊόντα της, τα οποία ήταν εκτεθειμένα σε μια αναπαράσταση του παραδοσιακού ελληνικού καφενείου.

 

eas mega 00

«Θετικά τα μηνύματα από την βέλγικη αγορά»

Για τη συμμετοχή της ΕΑΣ Νάξου στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μίλησε στην εκπομπή «Δέκα με τόνο» του AegeanVoice 107.5 ο αντιπρόεδρος της Ιάκωβος Βαλέρης, που μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο κ. Καπούνη, βρέθηκαν στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Βαλέρης εξέφρασε την μεγάλη του ικανοποίηση για τα αποτελέσματα που προέκυψαν, κάνοντας επίσης λόγο για πολύ θετικά μηνύματα από την βελγική αγορά, στην οποία επιθυμεί να διεισδύσει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών. Όπως είπε μάλιστα, οι εμπορικοί αντιπρόσωποι και οι χονδρέμποροι που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα προϊόντα της ΕΑΣ και ιδιαίτερα τη γραβιέρα Νάξου εντυπωσιάστηκαν στον μέγιστο βαθμό.

Από την πλευρά του, ο κ. Καπούνης ήταν αυτός που ανέλαβε να κάνει γνωστά στο ευρύτερο κοινό τα ναξιακά προϊόντα, μέσω παρουσιάσεων και συνεντεύξεων σε τηλεοπτικά δίκτυα του Βελγίου, αλλά και στο Ευρωκοινοβούλιο.

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*