Στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Νάξο για συναντήσεις με εκπροσώπους γυναικείων συνεταιρισμών

gynaikeioi synetairismoi naxos
admin
29/06/2016 21:56
 
 
 

Σειρά συναντήσεων και επαφών με εκπροσώπους γυναικείων συνεταιρισμών, εκπροσώπους της «Αλόε Βέρα Νάξου», γυναίκες επιχειρηματίες και υπαλλήλους των τμημάτων Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου είχε το στέλεχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ελένη Τσιομίδου, η οποία επισκέφθηκε τη Νάξο.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, η κ. Τσιομίδου αναφέρθηκε στην πρόθεση του υπουργείου να στηρίξει τους γυναικείους συνεταιρισμούς και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα γενικότερα, προκειμένου να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί η τοπική, αλλά και η εθνική οικονομία. «Οι γυναίκες κάνουν μικρά θαύματα» είπε η κ. Τσιομίδου, επισημαίνοντας ότι γίνεται προσπάθεια οργάνωσης πολυλειτουργικών αγροκτημάτων, στα οποία θα υπάρχουν πολλοί τομείς ενασχόλησης όλης της οικογένειας.

Μίλησε, ακόμη, για το «στήσιμο» οργανωμένων ηλεκτρονικών σελίδων του υπουργείου, της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και της Περιφέρειας (μέσω των οποίων θα παρέχεται αναλυτική πληροφόρηση για τα εκάστοτε προγράμματα, τις εκθέσεις, τις καλές πρακτικές, κλπ.), για τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των συνεταιρισμών, για την εταιρική σύμπραξη μεταξύ συνεταιρισμών και μικρών παραδοσιακών επιχειρήσεων με κοινούς στόχους και προοπτικές, αλλά και για τη δυνατότητα εξαγωγών παραδοσιακών προϊόντων με την κάλυψη των απαιτούμενων προδιαγραφών.

Σύμφωνα με την κ. Τσιομίδου, οι στόχοι του υπουργείου περιλαμβάνουν την αναθέρμανση της «Ημέρας της Αγρότισσας», που φέτος προγραμματίζεται να διοργανωθεί στη Μυτιλήνη, με τους εκπροσώπους των γυναικείων συνεταιρισμών και επιχειρήσεων να έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα που τις αφορούν και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες.

Σημειώνεται ότι η κ. Τσιομίδου, συνοδευόμενη από την Προϊσταμένη του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας κ. Διονυσία Καλαντζή, επισκέφτηκε επίσης, τον Αστικό Συνεταιρισμό Γυναικών Παραδοσιακής Τέχνης Απεράθου και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μονής Νάξου «Η Παράδοση».

 

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*