Αντώνης Βασαλάκης: «Πασιφανής η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής»

vasalakis
admin
30/06/2016 08:29
 
 
 

Συνεχίζονται οι «αναταράξεις» της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με τον Αντώνη Βασαλάκη να παίρνει την «σκυτάλη» της κριτικής και να εξαπολύει τα βέλη του εναντίον της δημοτικής αρχής.

Ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου και σύμβουλος της παράταξης «Πολίτες για τα νησιά μας» φιλοξενήθηκε στο στούντιο του AegeanVoice 107.5 και την εκπομπή «Δέκα με τόνο», απ’ όπου σχολίασε τα όσα συνέβησαν προχθές στην θυελλώδη συνεδρίαση. «Είναι πράγματι τεταμένη η ατμόσφαιρα» παραδέχθηκε, αποδίδοντας ωστόσο το γεγονός αυτό στο ότι «είναι πασιφανής η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής σε όλα τα επίπεδα».

Ο κ. Βασαλάκης υποστήριξε ότι πλέον έχει ξεκινήσει η περίοδος μηδενικής ανοχής απέναντι στη δημοτική αρχή, η οποία δεν ενδιαφέρεται να δώσει απαντήσεις στους πολίτες για τις ενέργειες της, παρόλο που είναι υποχρέωση της. «Θα πρέπει να είναι νόμιμοι και να λειτουργούν υπέρ των πολιτών, ειδικά αυτών που έχουν ανάγκη και όχι υπέρ συμφερόντων» επισήμανε και πρόσθεσε ότι «δεν γνωρίζουν τι κάνουν και πηγαίνουν στα τυφλά».

Ο σύμβουλος της παράταξης «Πολίτες για τα νησιά μας» αναφέρθηκε, επίσης, στο φλέγον θέμα των γεωτρήσεων, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αυτή η λύση δεν είναι η ενδεδειγμένη για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας αλλά και γιατί η παράταξη του δεν το υπερψήφισε. «Θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει με τη λήψη μακροχρόνιων μέτρων και όχι να το αντιμετωπίζουν στο “παρά πέντε”. Το νερό είναι ένα κοινωνικό αγαθό και ο δήμος θα έπρεπε να το προστατεύει και όχι να το αφήνει στην τύχη του» δήλωσε σχετικά.

Όσο για τα θέματα του ΧΑΔΑ και του ΧΥΤΑ, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τα έργα του δήμου θα πρέπει να εκτελούνται και ορθά και έγκαιρα», ενώ συμπλήρωσε ότι η λειτουργία του ΧΥΤΑ, σε συνδυασμό με την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων θα μπορούσε να λύσει πολλά προβλήματα.

 

«Να σοβαρευτούν, αλλιώς να φύγουν»

«Είμαστε οι μόνοι που καταθέτουμε προτάσεις και θέλουμε να βοηθήσουμε, αρκεί να θέλει η δημοτική αρχή να κάνει πράγματα» ανέφερε ο κ. Βασαλάκης, ο οποίος στη συνέχεια την κάλεσε να σοβαρευτεί, «αλλιώς να φύγει».

«Αν έχουν την ευθιξία, θα έπρεπε κάποιοι από αυτούς να παραιτηθούν» συνέχισε και πρόσθεσε ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση θα πρέπει να πιέσει «να διορθωθούν ή να αλλάξουν κάποια πράγματα στον δήμο». Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Πόπης Αλιμπέρτη, δήλωσε ότι «εκτός απροόπτου», η παράταξη του θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών και στις επόμενες εκλογές.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*