Δημήτρης Λιανός: «Προσφέρουμε στον τόπο μας, παρά τις αντιξοότητες»

lianos dimitris
admin
02/07/2016 01:00
 
 
 

Των ενεργειών της δημοτικής αρχής υπεραμύνθηκε ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, ο οποίος φιλοξενήθηκε ζωντανά στο στούντιο του AegeanVoice 107.5 και την εκπομπή «Δέκα με τόνο» της Πόπης Αλιμπέρτη και του Γιώργου Καμβύση.

Απαντώντας σε μια σειρά ερωτήσεων των δύο παρουσιαστών, ο κ. Λιανός αρχικά χαρακτήρισε «επουσιώδεις και καθαρά τυπικούς» τους λόγους ακύρωσης διαφόρων αποφάσεων του δήμου, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «όταν διοικείς ζωντανούς οργανισμούς, παρουσιάζονται προβλήματα και ελλείψεις και πρέπει εμείς ως αιρετή διοίκηση να επιδιορθώνουμε και να προσπαθούμε να βελτιώνονται με τις παρεμβάσεις μας και με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο». Μάλιστα, αρνήθηκε ότι η καθυστέρηση ψήφισης του προϋπολογισμού ευθύνεται για τις ακυρώσεις, ενώ υποστήριξε ότι αυτή η καθυστέρηση οφείλεται «σε λειτουργικά προβλήματα των δομών και των υπηρεσιών του δήμου».

Όσον αφορά τη μίσθωση γεωτρήσεων, ο αντιδήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι θα χρησιμοποιούνταν ως «ύστατη λύση, γιατί κι εμείς έχουμε περιβαλλοντικές ευαισθησίες», ενώ για τις καλοκαιρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επισήμανε ότι «τα μέτρα είναι σε ισχύ και η δημοτική αρχή είναι ανοιχτή στις προτάσεις και του κόσμου, αλλά ιδιαίτερα των επιστημόνων που καταθέτουν την εμπειρία τους και τη γνώση τους σε σχέση με το αντικείμενο τους».

 

«Επιλύουμε τα προβλήματα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον»

Στη συνέχεια, ο κ. Λιανός τόνισε ότι η προσπάθεια της δημοτικής αρχής επικεντρώνεται στην ολοκλήρωση των δομών, ώστε «να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά», αλλά και στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.

«Εμείς προσπαθούμε πάντα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον να επιλύουμε και να βελτιώνουμε […] Θα υπάρχουν σημαντικές βελτιώσεις στην καθημερινότητα των πολιτών και επίσης – θέλει, δεν θέλει η αντιπολίτευση – θα υλοποιούνται και μεγάλα έργα στα επόμενα χρόνια […] Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε, προσπαθούμε να προσφέρουμε στον τόπο μας με ό,τι μέσα διαθέτουμε και η προσπάθεια μας αναγνωρίζεται από τον κόσμο» δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

 

«Έχει κλείσει ο κύκλος του κ. Μαϊτού»

Τέλος, από την συζήτηση δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μαϊτό, για τον οποίο ο κ. Λιανός σημείωσε ότι «ο κύκλος του στην αυτοδιοίκηση έχει κλείσει».

«Πρέπει να κάνει και μια αντιπολίτευση, να κάνει και λίγο κρότο. Λογικό και αναμενόμενο για εμάς ότι πρέπει να λέει κάτι και η αντιπολίτευση, όμως κοιτούν μίζερα και δεν κοιτούν πώς θα προαχθεί αυτός ο δήμος […] Για εμάς και για την κοινωνία, η παρέμβαση του κ. Μαϊτού και η παραμονή του στη Νάξο έχει ολοκληρωθεί» είπε ο κ. Λιανός και πρόσθεσε ότι η αντιπολίτευση έχει επιλέξει τον δρόμο του λαϊκισμού.

(Visited 78 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*