Ευδοκία Ψαρρά: «Ο δήμος είναι το “μακρύ χέρι” της κεντρικής διοίκησης»

evdokia psarra
admin
04/07/2016 09:26
 
 
 

Τη δημοτική σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Ευδοκία Ψαρρά φιλοξένησε στο στούντιο του AegeanVoice 107.5 η Πόπη Αλιμπέρτη στην εκπομπή “AlibertiNews”.

Η κ. Ψαρρά κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και την λειτουργία του δήμου γενικότερα, λέγοντας αρχικά ότι η έντονη αντιπαράθεση που παρατηρείται στις συνεδριάσεις έχει ως αποτέλεσμα να χάνεται η ουσία και να μην συζητιούνται διεξοδικά και αναλυτικά τα θέματα. Όπως υποστήριξε, οι δημοτικοί σύμβουλοι επιδίδονται σε «κοκορομαχίες» γιατί έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στις επόμενες εκλογές, ενώ την ίδια στιγμή και τα όποια προβλήματα λύνονται με «παραγοντίστικο τρόπο».

«Μένουν σε ζητήματα επιφανειακά και τα ψηφίσματα είναι για το θεαθήναι» ανέφερε σε άλλο σημείο και αναρωτήθηκε «γιατί όλοι αυτοί δεν αντιπαλεύουν την πολιτική που φέρνει τον δήμο σε αυτή την κατάσταση και δεν κινητοποιούν και τον κόσμο για τα προβλήματα του δήμου» (όπως π.χ. την υποστελέχωση ή την υποχρηματοδότηση), όπως γίνεται σε άλλους δήμους όπου η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η πλειοψηφία.

«Η λογική του “τώρα” δεν θα φέρει λύση ποτέ, είναι μια δικαιολογία για να παραμένει η κατάσταση ως έχει, όμως ποτέ τίποτα δεν χαρίστηκε. Χρειάζεται οργανωμένος και συνεχής αγώνας του κόσμου» ανέφερε η κ. Ψαρρά, η οποία εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι δεν υπάρχει μιας πλήρης και καθημερινή ενημέρωση προς τους επικεφαλής των παρατάξεων για θέματα που αφορούν στον δήμο, «με διάφορες δικαιολογίες κάθε φορά».

Επίσης, η επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» διατύπωσε την άποψη ότι «η δημοτική αρχή είναι το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης», με την έννοια ότι εφαρμόζει, σε επίπεδο δήμου, την πολιτική και την νομοθεσία του κεντρικού κράτους και συμπλήρωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο «αποτελεί μια πιστή αντιγραφή του τι συμβαίνει στην Βουλή».

Τέλος, σε σχετική ερώτηση της Πόπης Αλιμπέρτη, διευκρίνισε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι πάντα αντίθετη στις αποφάσεις που λαμβάνει το δημοτικό συμβούλιο. «Έχουμε ψηφίσει πολλά θέματα, αλλά σε ουσιαστικά ζητήματα θα είμαστε αρνητικοί» είπε χαρακτηριστικά η κ. Ψαρρά και πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια και δεν μπαίνει στη θέση των πολιτών του Νάξου».

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*