Cyclades Regatta 2016: Γέμισε ιστιοπλοϊκά σκάφη η Νάξος

cyclades regata 01
admin
04/07/2016 18:59
 
 
 


Με ιστιοφόρα σκάφη γέμισε η μαρίνα της Νάξου την Κυριακή το απόγευμα αφού το νησί αποτελεί έναν από τους σταθμούς των διεθνών ιστιοπλοϊκών αγώνων ανοιχτής θαλάσσης Cyclades Regatta 2016 που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής από την Κέα.

Οι 350 ιστιοπλόοι με τα 51 σκάφη τους, θα παραμείνουν στο νησί μέχρι το πρωί της Τρίτης όπου και θα βάλουν πλώρη για τον επόμενο σταθμό τους που είναι η Κίμωλος.  
Ο 22ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «Cyclades Regatta», που για ακόμα μια χρονιά στηρίζεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου -που είναι συνδιοργανωτής- ξεκίνησε στις 2 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου, ενώ η διαδρομή που ακολουθεί είναι: Κέα, Νάξος, Κίμωλος, Σίφνος και Κύθνος.
cyclades regata 00
Διοργανώνεται από τον Ναυταθλητικό Όμιλο Τζιτζιφιών – Καλλιθέας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και έχει τη υποστήριξη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Σκοπός, μεταξύ άλλων, αυτού του αγώνα είναι η γνωριμία των ναυταθλητών με τις ομορφιές και τον πολιτισμό των νησιών και η προβολή τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Να σημειωθεί ότι το βράδυ της Κυριακής το Λιμενικό Ταμείο Νάξου, διοργάνωσε στη μαρίνα του νησιού, ειδική εκδήλωση στην οποία βραβεύτηκαν οι νικητές της 1ης διαδρομής που παρέλαβαν και αναμνηστικά δώρα από το Λιμενικό Ταμείο. 

(Visited 25 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*