Νίκος Συρμαλένιος: «Πρωτοποριακό εγχείρημα για την ορεινή Νάξο η πρόταση Σκουρλέτη»

syrmalenios naxos2 00
admin
18/07/2016 09:46
 
 
 

Ως ένα «πρωτοποριακό εγχείρημα, με τεράστια σημασία για την ορεινή Νάξο» χαρακτήρισε την πρόταση Σκουρλέτη για τη δημιουργία Κοιν.Σ.Επ. για τη σμύριδα ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος, ο οποίος παρέστη στη χθεσινή συνάντηση στο Οικομουσείο Κορώνου.

Μιλώντας στην Πόπη Αλιμπέρτη και την εκπομπή “Aliberti News” του Aegean Voice 107.5, ο κ. Συρμαλένιος εξήγησε ότι η πρόταση του υπουργού αφορά στη δημιουργία μιας κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης, με χρηματοδότηση της Ε.Ε., η οποία θα έχει τον χαρακτήρα ενός φορέα ανάπτυξης για τη σμύριδα και ταυτόχρονα θα περιλαμβάνει και την έννοια της τουριστικής αξιοποίησης των εγκαταστάσεων των ορυχείων και της περιοχής γενικότερα. Μέλη της Κοιν.Σ.Επ. (τα οποία θα έχουν και δικαίωμα συναπόφασης για την πορεία του εγχειρήματος) θα μπορούν να είναι τόσο οι σμυριδεργάτες, όσο και μόνιμοι κάτοικοι, με τους πρώτους να έχουν μισθοδοσία, ασφαλιστική κάλυψη και τη δυνατότητα να μοιράζονται το 35{ebf2de1fdbfefdec110a02f4c927aa7ce558be84e5a322e6c41137cb467b3c6d} των κερδών.

Στην παρατήρηση της κ. Αλιμπέρτη για το αν είναι εφικτό να προχωρήσει η πρωτοβουλία δημιουργίας της συγκεκριμένης Κοιν.Σ.Επ., ο βουλευτής υποστήριξε ότι «η κοινωνική οικονομία και ο αναπτυξιακός νόμος βοηθούν προς αυτή την κατεύθυνση», ωστόσο συμπλήρωσε ότι «χρειάζεται δουλειά, συνέχεια και συνέπεια, καθώς και συνεχής συνεργασία του υπουργείου με τους άμεσα ενδιαφερόμενους που θα αποτελέσουν και τα μέλη της επιχείρησης». Δεν παρέλειψε, επίσης, να τονίσει ότι «πρέπει να εξεταστεί συνολικά το ζήτημα της βιωσιμότητας της σμύριδας και της αναπτυξιακής προοπτικής».

Όπως είπε ο κ. Συρμαλένιος, μετά τη χθεσινή συνάντηση, θα ακολουθήσει η συγκρότηση μιας επιτροπής, που θα αποτελείται από εκπροσώπους του σωματείου, ενεργούς σμυριδεργάτες, αλλά και παλιότερους εργάτες, ώστε να εξεταστούν τα επιμέρους ζητήματα και να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

 

«Υπάρχει πολιτική βούληση για την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Νάξου»

Με αφορμή τα πρόσφατα εγκαίνια του νοσοκομείου της Σαντορίνης και απαντώντας σε σχετική ερώτηση της κ. Αλιμπέρτη, ο βουλευτής Κυκλάδων τόνισε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση να ξεπεραστούν τα εμπόδια και να λειτουργήσει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο νοσοκομείο της Νάξου.

«Ξέρω ότι είστε λίγο δύσπιστοι, αλλά δεν έχουμε μόνο εμείς (σ.σ. η σημερινή κυβέρνηση) ευθύνη» είπε ο κ. Συρμαλένιος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει και η αυτονόμηση της υγειονομικής μονάδας της Νάξου από το Γ.Ν. Σύρου.

(Visited 19 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*