Η Νάξος στη Vogue: Μια εμπνευσμένη και υπέροχη αισθητικά παρουσίαση του νησιού

Newsroom
29/06/2022 19:52
 
 
 

 

Η Vogue Greece εξυμνεί τη Νάξο και μέσα από τις σελίδες της αναδεικνύεται το νησί με έναν ξεχωριστό τρόπο με «μια εμπνευσμένη και υπέροχη αισθητικά παρουσίαση». Το περιοδικό κυκλοφόρησε την Κυριακή (26/06) με την Καθημερινή.

Για την εντυπωσιακή φωτογράφιση με τις total blue δημιουργίες, η Vogue Greece και το διεθνές τοπ μόντελ Luna Bijl, ταξίδεψαν στη Νάξο, με τις καταγάλανες παραλίες και τα γραφικά χωριά. Το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων έγινε το φόντο για το εξώφυλλο της Vogue Greece Ιουλίου-Αυγούστου και το εντυπωσιακό fashion editorial, ενώ η editor Κέλλυ Σταυροπούλου, περιηγήθηκε στη Νάξο και γνώρισε όλα τα καλά κρυμμένα μυστικά της.

Το διεθνούς κύρους περιοδικό βρέθηκε στη Νάξο μετά από πρόσκληση της Μαρίας Πολυκρέτη και του Γιάννη Μαργαρίτη (έπαρχου Νάξου), που «εκμεταλλεύτηκαν» τη γνωριμία τους με ανθρώπους της Vogue, τους έφεραν στο νησί και τους φιλοξένησαν. Κι αν κρίνω από την προσωπική μου εμπειρία, οι άνθρωποι δε θα ξεχάσουν ποτέ τη φιλοξενία του Γιάννη και της Μαρίας, όπως και οι άνθρωποι του νησιού δε θα ξεχάσουν ποτέ ένα τόσο γεμάτο με Νάξο τεύχος της Vogue.

«Είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε στη Νάξο μετά από πρόσκληση μας, τους ανθρώπους της Vogue οι οποίοι δούλεψαν με όραμα και δημιουργικότητα για να αναδείξουν όσα στα δικά μας μάτια φαντάζουν απλά, καθημερινά και δεδομένα» λένε η Μαρία Πολυκρέτη και ο Γιάννης Μαργαρίτης και εξηγούν:

«Γιατί μια παραλία, οι αμμοθίνες, ένα γραφικό λιμανάκι, ο ναός του Απόλλωνα συνθέτουν το σκηνικό της καθημερινότητας μας η οποία μας οδηγεί πολλές φορές στο να λησμονούμε ότι όλα αυτά αποτελούν τους θησαυρούς του τόπου μας τους οποίους έχουμε χρέος να τους διαφυλάττουμε σαν κόρη οφθαλμού, να τους αναδεικνύουμε αποδίδοντας πάντα τον απαραίτητο σεβασμό».

Η Vogue με το αφιέρωμα στη Νάξο «πλημμύρισε» την Ελλάδα ολόκληρη με τις ομορφιές και τα ενδιαφέροντα του νησιού. Παραλίες, αξιοθέατα, παραδοσιακά χωριά του νησιού, γαστρονομία, τοπικά προϊόντα όλα αποτυπωμένα με έναν απλό αλλά συγχρόνως ελκυστικό τρόπο που αναδεικνύει τον πλούτο αυτού του νησιού.

Η διαδρομή ξεκίνησε από το κάστρο με τα καλντερίμια και το ενετικό οχυρό και συνεχίστηκε με το Αρχαιολογικό Μουσείο, για μια πρώτη επαφή με την ιστορία του νησιού. Επόμενος σταθμός το εγκαταλελειμμένο καθολικό μοναστήρι στα Καλαμίτσια, που οι ντόπιοι αποκαλούν «παλάτι» της Νάξου, με την πρωτοποριακή για την εποχή αρχιτεκτονική.

Τα χωριά της Νάξου αποτελούν φυσικά ένα κεφάλαιο από μόνα τους, άγονα και ακατέργαστα, γραφικά και φιλόξενα, εκεί όπου μπορείς κανείς να γευτεί αυθεντική κουζίνα από ντόπιες πρώτες ύλες, όπως τα λαχανικά, το κρέας και το γάλα από το οποίο και προέρχονται τα περίφημα τυριά της Νάξου.

Σειρά είχαν οι απέραντες παραλίες της Νάξου, η καθεμία και με τον δικό της χαρακτήρα, ώστε όλοι να μπορούν να απολαύσουν την βουτιά τους στη δική τους αγαπημένη. Η Vogue Greece Ιουλίου-Αυγούστου πέρασε από τον διάσημο Άγιο Προκόπιο, και την αμμουδερή Γλυφάδα, μέχρι την πιο κοσμική Αγία Άννα και την Πλάκα, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ιππασία δίπλα στο κύμα.

«Παίρνοντας στα χέρια μας το τεύχος της Vogue νιώσαμε μεγάλη συγκίνηση καθώς το όραμα μας για μια εμπνευσμένη και υπέροχη αισθητικά παρουσίαση της Νάξου αποτυπώθηκε σε ένα μέσο με το διεθνές κύρος και status της Vogue. Συνεχίζουμε πάντα με το ίδιο πάθος και όραμα για την ανάδειξη και προβολή της Νάξου» σημειώνουν η Μαρία και ο Γιάννης που μας προϊδεάζουν για ένα νέο σπουδαίο συμβάν που έχει δρομολογηθεί «για το προσεχές μέλλον».

(Visited 3.150 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*