Νίκος Χουζουρης για το σμυριδικό: «Πρέπει να σκεφτούμε μακροπρόθεσμα»

xouzouris nikos
admin
22/07/2016 23:55
 
 
 

Ευκαιρία για οικονομική, αλλά και για τουριστική ανάπτυξη της ορεινής Νάξου θεωρεί την πρόταση Σκουρλέτη για το σμυριδικό ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορώνου Νίκος Χουζούρης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον AegeanVoice 107.5 και την Πόπη Αλιμπέρτη, ο κ. Χουζούρης, με αφορμή και την πρόσφατη συνάντηση, υποστήριξε ότι θα πρέπει να επιτέλους να βρεθεί μια οριστική λύση στο θέμα του σμυριδικού και η ορεινή Νάξος να πάψει να είναι «ο φτωχός συγγενής» του νησιού, αλλά και «έρμαιο» του κάθε υπουργού και βουλευτή.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορώνου εμφανίστηκε θετικός απέναντι στα όσα προτάθηκαν από τον υπουργό και το επιτελείο του, καθώς πρωταρχική μέριμνα του είναι να επιτρέψει η ζωή στα χωριά της περιοχής, η οποία έχει «χτυπηθεί» από την εσωτερική μετανάστευση και την ανεργία. Όπως είπε, αν η μελέτη βιωσιμότητας και η οικονομοτεχνική μελέτη που θα ακολουθήσει, δείξουν ότι υπάρχει «φως στο τούνελ», τότε το εγχείρημα θα πρέπει να συνεχίσει και να περιλαμβάνει εξόρυξη και μεταποίηση της σμύριδας, καθώς και τουριστική αξιοποίηση των μεταλλείων σε βάθος χρόνου.

«Πρέπει να σκεφτούμε μακροπρόθεσμα […] Κάτι θα πρέπει να γίνει, δεν θα σηκώσουμε ψηλά τα χέρια, θα κάνουμε προσπάθεια» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Χουζούρης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι οι νέοι της Κορώνου βλέπουν θετικά την πρόταση Σκουρλέτη, σε αντίθεση με τους εργάτες που έρχονται από άλλες περιοχές (όπως π.χ. τη Χώρα ή την Αθήνα) και – ενδεχομένως – έχουν κι άλλες επαγγελματικές ενασχολήσεις.

(Visited 53 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*