Η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Βουρλιώτισσας στο ναό του Αγίου Νικοδήμου (φώτος)

Newsroom
15/07/2022 11:03
 
 
 

 

Μέγας πανηγυρικός εσπερινός τελέσθηκε την Τετάρτη 13-7-2022 (παραμονή της γιορτής του Αγίου Νικοδήμου) το απόγευμα, στο ναό του Αγίου Νικοδήμου στη Χώρα Νάξου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Αμφιλοχίου, και συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Θηβών, Λιβαδειάς και Αυλίδας κ. Γεωργίου, Νέας Ιωνίας, Φιλαδέλφειας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ και Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Υποδοχή εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας

Νωρίτερα, στον αύλειο χώρο του ναού, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας της Βουρλιώτισσας, την οποία είχε την ευγενή καλοσύνη να φέρει στο νησί από τη Νέα Φιλαδέλφεια, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας-Φιλαδέλφειας κ. Γαβριήλ.

Υποδοχή εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας

Η εικόνα μεταφέρθηκε με όχημα του Πολεμικού Ναυτικού, την υποδέχτηκαν Μητροπολίτες και ιερείς και την παρέλαβαν με ευλάβεια μέλη του ΑΜΣ Φιλωτίου ντυμένοι με παραδοσιακές στολές ώστε να τη μεταφέρουν εντός του ναού.

Υποδοχή εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας

Προ του «Νυν απολύεις…» ο Μητροπολίτης Παροναξίας παρουσίασε τους προσκεκλημένους αρχιερείς και τους προσφώνησε με εγκαρδιότητα εκφράζοντας και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του για την παρουσία τους.

Υποδοχή εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας Υποδοχή εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Θήρας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε εκ μέρους και των υπολοίπων αρχιερέων, το Μητροπολίτη Παροναξίας, κήρυξε το θείο λόγο. Μετά το τέλος του εσπερινού, ακολούθησε αγρυπνία, η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Υποδοχή εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας Υποδοχή εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας Υποδοχή εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας Υποδοχή εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας Υποδοχή εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας Υποδοχή εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας Υποδοχή εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας Υποδοχή εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας Υποδοχή εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας Υποδοχή εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας Υποδοχή εικόνας Παναγίας Βουρλιώτισσας

(Visited 1.135 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*