Νίκος Σέργης: «Το λιμάνι της Νάξου είναι μείζονος σημασίας»

sergis nikos
admin
23/07/2016 17:28
 
 
 

«Μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι» για έναν διακαή πόθο των Ναξιωτών που δεν είναι άλλος από το νέο λιμάνι του νησιού.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου Νίκο Σέργη, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην Πόπη Αλιμπέρτη και τον AegeanVoice 107.5, μέσα στις επόμενες μέρες θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των φακέλων και θα γίνει γνωστός ο ανάδοχος που θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για το masterplanτου λιμανιού της Νάξου, δηλαδή την χερσαία ζώνη λιμένα από την Πορτάρα μέχρι τον Μετεωρολογικό Σταθμό.

 

«Υπάρχει ένα μακρόπνοο σχέδιο»

Όπως εξήγησε ο κ. Σέργης, «όταν λέμε masterplan, εννοούμε τι θέλουμε για το λιμάνι της Νάξου τα επόμενα 50-60 χρόνια», κάτι που θα προκύψει από τη διαβούλευση του συνόλου των τοπικών φορέων, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις και τις απόψεις τους επί του θέματος, ώστε να τις συμπεριλάβει στην μελέτη του ο μελετητής. Βάσει της σύμβασης που θα υπογραφεί, ο μελετητής θα πρέπει να παραδώσει τις μελέτες μέσα σε διάστημα 9-12 μηνών.

Παράλληλα – συνέχισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου – θα προχωρήσει η νομιμοποίηση του λιμανιού της Νάξου, καθώς και των υπόλοιπων 12 λιμανιών που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Δ.Λ.Τ. «Δεν είναι απλή η διαδικασία, είναι χρονοβόρα και ψυχοφθόρα. Ωστόσο, υπάρχει ένα μακρόπνοο σχέδιο που μπαίνει σε σωστές βάσεις πλέον, γιατί το λιμάνι της Νάξου είναι μείζονος σημασίας» δήλωσε σχετικά ο κ. Σέργης, κάνοντας επίσης γνωστό ότι ο δήμος έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία χωροθέτησης του εμπορικού λιμανιού και προχωρά στη σύμβαση με μελετητή.

 

Το «τέρας» της ελληνικής γραφειοκρατίας

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην μνημειώδη ελληνική γραφειοκρατία, αλλά και τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για την υλοποίηση κάποιου έργου που έχουν ως αποτέλεσμα να «συσσωρεύονται» χρήματα στα ταμεία των Λιμενικών Ταμείων.

«Το πρόβλημα της γραφειοκρατίας μας δένει κυριολεκτικά τα χέρια […] Όμως το Λιμενικό Ταμείο ή ο δήμος δεν είναι νομοθέτης, οπότε αναγκαστικά δουλεύουν μέσα στα πλαίσια που υπάρχουν […] Με την υπάρχουσα γραφειοκρατία, αν κάποιος δεν θέλει να γίνει ένα έργο, σίγουρα βρίσκει κάποιο τρόπο» σημείωσε με νόημα ο κ. Σέργης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η γραφειοκρατία ίσως αποτελεί «όπλο» στα χέρια κάποιων για να βάζουν «φρένο» στην υλοποίηση έργων.

(Visited 41 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*