Μαρία Πολυκρέτη: «Η Νάξος μπορεί να καθιερωθεί ως τουριστικός προορισμός υψηλών αξιώσεων» (video)

παρουσίαση βιβλίου Greek Islands στη Νάξο (TORTUGA)
Newsroom
03/08/2022 01:38
 
 
 

 

Η φιλική σχέση του Επάρχου Νάξου Γιάννη Μαργαρίτη και της συζύγου του Μαρίας Πολυκρέτη, ιδιοκτητών των τουριστικών επιχειρήσεων Naxian Hospitality, ήταν το «κλειδί» που άνοιξε την «πόρτα» για την παρουσίαση του πολυτελούς λευκώματος “Greek Islands” του Χρύσανθου Πανά στη Νάξο.

Η λαμπερή εκδήλωση της παρουσίασης (όπου παρέστησαν πλήθος προσωπικοτήτων, καθώς και αρκετοί Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι) ήταν αντάξια της ποιότητας που χαρακτηρίζει το περιεχόμενο του λευκώματος, στις σελίδες του οποίου εκθειάζονται οι χάρες των νησιών του Αιγαίου.

Από το λεύκωμα δεν θα μπορούσε να λείπει το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, η Νάξος, αφού ο κ. Πανάς δηλώνει ενθουσιώδης λάτρης της. Μάλιστα, μία από τις φωτογραφίες του λευκώματος δείχνει τη μητέρα της Μαρίας Πολυκρέτη κα Ιουλιανή να σερβίρει γλυκά κουταλιού, μια κίνηση που – σύμφωνα με τον κ. Πανά – «αντιπροσωπεύει την αυθεντικότητα του νησιού και τη ναξιώτικη φιλοξενία».

Μιλώντας στην κάμερα του naxostimes.gr, η οικοδέσποινα της εκδήλωσης κα Πολυκρέτη χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι η Νάξος περιλαμβάνεται στη συγκεκριμένη έκδοση, καθώς απευθύνεται σε ένα εκλεπτυσμένο και πιο απαιτητικό κοινό που αποτελεί τους εν δυνάμει επισκέπτες του νησιού. Όσον αφορά την παρουσία της μητέρας της στο λεύκωμα, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ένα «κέρασμα» σε κάθε αναγνώστη του: «Τρατάρει κάθε αναγνώστη με γλυκό του κουταλιού, όπως θα έκανε κάθε Ναξιώτισσα νοικοκυρά και μάνα» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης, εκτός από φωτογραφίες των ντόπιων, ο φακός της φίλης του κ. Πανά και φωτογράφου Κατερίνας Κατώπη-Λυκιαρδοπούλου αποτύπωσε τα πανέμορφα τοπία της Νάξου, τις μαγευτικές παραλίες και τα χωριά της, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα του νησιού, σύμφωνα με την κα Πολυκρέτη.

Τέλος, η Μαρία Πολυκρέτη δεν παρέλειψε να εκφράσει τη βεβαιότητά της ότι η Νάξος μπορεί να καθιερωθεί ως 12μηνος – ποιοτικός και υψηλών αξιώσεων – τουριστικός προορισμός.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα μετά την παρουσίαση, οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν στο κτήμα της οικογένειας Πολυκρέτη «Κάμπονες», όπου βίωσαν μια αξέχαστη γαστρονομική εμπειρία της παραδοσιακής ελληνικής κουζίνας. Την εμπειρία αυτή περιέγραψε γλαφυρά η δημοσιογράφος του olivemagazine.gr Νάντια Λιαργκόβα, η οποία αφιέρωσε επίσης κι ένα άρθρο στο γαλακτομπούρεκο της κας Κατερίνας, που σερβίρεται στο καφενείο του Γαλάνη στο Χαλκί.

Μετά το event, τα δημοσιεύματα σε δημοφιλή ΜΜΕ διαδέχονται το ένα το άλλο μέχρι και σήμερα, διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη Νάξο σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η συνέντευξη -αποκλειστικά στο naxostimes.gr- της Μαρίας Πολυκρέτη

«Πραγματικά είναι μεγάλη χαρά για εμάς όταν βλέπουμε τις προσπάθειες μας για προβολή του τόπου μας να πετυχαίνουν. Στα πλαίσια του press trip που οργανώσαμε με αφορμή την παρουσίαση του βραβευμένου από την Unesco βιβλίου Greek islands γίνονται διάφορα αφιερώματα στο νησί και σε αξιόλογες τοπικές επιχειρήσεις. Αυτή τη φορά η κα Νάντια Λιαργκόβα εκθειάζει το αγαπημένο όλων μας γαλακτομπούρεκο από το καφενείο του Γαλάνη στο Χαλκί. Επισκεφτήκαμε με την κα Λιαργκόβα το Χαλκί την επομένη του event στο Tortuga, όπου και απολαύσαμε το υπέροχο γλυκό» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook ο Έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης μετά τη δημοσίευση του olive magazine.

(Visited 2.687 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*