Γιάννης Μαργαρίτης: «Φλέγεται η γειτονιά, καίγεται και το σπίτι μας»

admin
29/07/2016 07:15
 
 
 

Ένα «ευαίσθητο», όσο και «ευάλωτο» προϊόν αποδεικνύεται πως είναι ο τουρισμός, καθώς δεν μένει ανεπηρέαστος από το ευρύτερο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, καθώς κι από τις γεωπολιτικές συνθήκες και εξελίξεις.

Αυτό προκύπτει από τα λεγόμενα του αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, έπαρχου Νάξου και πρόεδρο των ξενοδόχων του νησιού Γιάννη Μαργαρίτη, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στον AegeanVoice 107.5 και την Πόπη Αλιμπέρτη. «Φλέγεται η γειτονιά, καίγεται και το σπίτι μας. Δυστυχώς, ο αλλοδαπός φοβάται να έρθει σε μια περιοχή που φλέγεται» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαργαρίτης, ο οποίος εξήγησε ότι τα όσα διαδραματίστηκαν στην Τουρκία κατά τη διάρκεια των περασμένων μηνών (τρομοκρατικές επιθέσεις), αλλά και πρόσφατα (πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν) λειτούργησαν αποτρεπτικά για τους τουρίστες από Αμερική, Καναδά και Αυστραλία, οι οποίοι μέσω του αεροδρομίου «Ατατούρκ» έφταναν στη χώρα μας.

Όσον αφορά σε τοπικό επίπεδο, η τουριστική κίνηση της Νάξου την παρούσα χρονική στιγμή «είναι ασφυκτικά καλή», ωστόσο η συρρίκνωση της σαιζόν και η μείωση των ημερών διακοπών είναι αδιαμφισβήτητη και αναγνωρίζεται από το σύνολο των επαγγελματιών του νησιού σε διαμονή και σίτιση. «Χάσαμε τον Μάη και τον Ιούνιο […] Μέχρι στιγμής έχουμε θετικές ενδείξεις για τον Σεπτέμβριο, αλλά αναμένουμε» επισήμανε ο κ. Μαργαρίτης, ο οποίος συμπλήρωσε ότι και η Νάξος μπορεί να επωφεληθεί από τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου της Πάρου.

Ένα ακόμη τοπικό πλεονέκτημα που πρέπει να αξιοποιηθεί, είναι ο ιδιαίτερα ανεπτυγμένος πρωτογενής τομέας, ο οποίος – σύμφωνα με τον έπαρχο – θα πρέπει να συνδεθεί με τον τουρισμό τόσο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όσο και για την εδραίωση της Νάξου ως γαστρονομικού προορισμού. Μάλιστα, προς την κατεύθυνση αυτή θα συμβάλλει και η υποψηφιότητα του Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019».

 

Αναφορά στο έργο του Επαρχείου

Από τη συνέντευξη δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στο έργο που επιτελεί το Επαρχείο. Ο κ. Μαργαρίτης μίλησε για τις βελτιώσεις και τις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα σε όλο το οδικό δίκτυο της Νάξου, την ολοκλήρωση του δρόμου των Εγγαρών, την αναβάθμιση σχολικών μονάδων του νησιού, καθώς και για το φράγμα του Τσικαλαριού, για το οποίο η Περιφέρεια επιθυμεί όχι μόνο την εποπτεία, αλλά και την υλοποίηση του έργου.

Έκανε επίσης, λόγο, για τις πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις που πλέον πραγματοποιούνται σε όλα τα νησιά και για τις κινήσεις τουριστικής προώθησης και προβολής όλων των νησιών του επαρχείου.

Τέλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Πόπης Αλιμπέρτη, ξεκαθάρισε ότι η έδρα της Περιφέρειας «είναι αδιαπραγμάτευτη» και υπεραμύνθηκε των ενεργειών του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου που, σύμφωνα με τον κ. Μαργαρίτη, «τρέχει από νησί και νησί και το μόνο σημείο που δεν βρίσκεται, είναι στο σπίτι του».

«Όσοι δεν μπορούν να χτυπήσουν με επιχειρήματα το μεγάλο έργο της περιφερειακής αρχής, προσπαθούν να φανταστούν κάτι και να το βγάλουν στον αέρα» κατέληξε ο έπαρχος Νάξου.

(Visited 122 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*