Δημήτρης Λιανός: «Προσπαθούμε για μια καλύτερη ποιότητα ζωής»

Δημήτρης Λιανός δήμαρχος Νάξου Μικρών Κυκλάδων
admin
01/08/2016 09:01
 
 
 

«Με συνέπεια, συνέχεια και σταθερότητα, προσπαθούμε να έχουμε μια καλύτερη και ασφαλέστερη ποιότητα ζωής για κατοίκους και επισκέπτες» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον AegeanVoice 107.5 και την Πόπη Αλιμπέρτη.

Με αφορμή ερώτηση για την αναβολή του θέματος «Έγκριση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Δ.Κ. Νάξου», το οποίο επρόκειτο να συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της περασμένης εβδομάδας, ο κ. Λιανός διευκρίνισε ότι αφορούσε στην έγκριση τοποθέτησης πλαστικών κολωνακίων σε κεντρικές οδούς της Νάξου και ότι θα επανέλθει προς συζήτηση γιατί εφαρμόζονται παλιές ρυθμίσεις για τους πεζούς.

Επιπλέον, εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί να παρθούν κυκλοφοριακά πρόσθετα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αυξημένη κίνηση οχημάτων, λόγω και της μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών, ωστόσο αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα διακοπεί η κυκλοφορία σε κάποιους δρόμους, ενώ θα ζητηθεί και η συνδρομή του τοπικού αστυνομικού τμήματος για την τροχονομία. Προέτρεψε, μάλιστα, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες να αξιοποιούν τους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης, ώστε «να μην ταλαιπωρούνται και να μην χρειαστεί να πληρώνουν κλήσεις».

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι «η δημοτική αρχή έχει ευαισθησίες» και καταβάλλει προσπάθειες προκειμένου να στηρίξει τις ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας, μέσω της ένταξης σε προγράμματα, όπως το Κέντρο Κοινότητας και το Κοινωνικό Φαρμακείο. Ακόμη, έκανε γνωστό ότι αντικαταστάθηκαν οι διάδρομοι πρόσβασης ΑμΕΑ σε δυο παραλίες, ενώ άμεσα θα τοποθετηθούν και τα αμαξιδια.

 

«Παράγουμε σχέδιο ανάπτυξης»

«Ο δήμος προσπαθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του αλλά και μη, να συμβάλλει στη λειτουργία κρατικών δομών και να παράγει ένα σχέδιο ανάπτυξης και στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό και στα πέντε νησιά» τόνισε ο κ. Λιανός, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης και στο έργο μελέτης, προστασίας, διαμόρφωσης και ανάδειξης της Αρχαίας Πόλης της Νάξου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, αποτελεί ένα σημαντικό έργο που θα αναδείξει τον πολιτισμό και την ιστορία του νησιού, αλλά ταυτόχρονα θα αλλάξει το, μέχρι σήμερα, υποβαθμισμένο τοπίο από τα Παλάτια μέχρι το μουσείο Καμπανέλλη, προσφέροντας έναν ιδιαίτερο χώρο που θα απολαμβάνουν ντόπιοι και επισκέπτες.

(Visited 73 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*