Νίκος Μαϊτός: «Το ζητούμενο αυτής της δημοτικής αρχής είναι το πώς θα επανεκλεγεί»

nikos maitos
admin
01/08/2016 09:31
 
 
 

Για μια ακόμη φορά, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Νίκος Μαϊτός άσκησε έντονη κριτική στη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι οι ενέργειες της δεν εστιάζουν στην ευημερία και την ανάπτυξη των νησιών του πολυνησιακού δήμου, αλλά στην επανεκλογή της στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Φιλοξενούμενος στο στούντιο του Aegean Voice 107.5 και την εκπομπή της Πόπης Αλιμπέρτη, ο κ. Μαϊτός αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και στις καταγγελίες περί παραποίησης αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι μετά από έξι χρόνια θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής, δεν έχει φτιαχτεί ακόμη ένας μηχανισμός που να ελέγχει τις αποφάσεις που λαμβάνει το δημοτικό συμβούλιο.

«Πόσο τυπική μπορεί να είναι η παρέμβαση στη διαδικασία; Στα έξι χρόνια, υπάρχουν άλλες καταγγελίες για παραποίηση αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου και της δημοτικής αρχής;» αναρωτήθηκε ο κ. Μαϊτός και υποστήριξε ότι «δεν έχουμε ακόμη όλο το σκηνικό για το τι έχει συμβεί», ενώ «δεν έχει αναλάβει κανείς μέχρι στιγμής την ευθύνη».

 

«Όλα γίνονται την τελευταία στιγμή»

Ο επικεφαλής της «Νησιωτικής Πολιτείας» καυτηρίασε, επίσης, το ότι ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν έχει καταφέρει να ενταχθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την υλοποίηση – απαραίτητων για το νησί – έργων στη σημερινή δύσκολη οικονομικά εποχή, γεγονός που απέδωσε στην έλλειψη εμπεριστατωμένων μελετών.

«Έχουμε πάρει πολλές φορές σχεδόν ομόφωνες αποφάσεις για ένταξη σε προγράμματα και εν τέλει έχουμε ένα τεράστιο, ένα απόλυτο μηδέν. Κι αυτό, γιατί όλα τα πράγματα στον δήμο Νάξου γίνονται την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν εμπεριστατωμένες μελέτες και να μην μπορούμε να διεκδικήσουμε την ένταξη μας» δήλωσε σχετικά ο κ. Μαϊτός.

Επιπλέον, τόνισε ότι η δημοτική αρχή, κάθε φορά που «βρίσκεται σε δύσκολη θέση για τα, άλυτα, προβλήματα που υπάρχουν πάνω στο νησί», αποπροσανατολίζει τους δημότες, πετώντας «φωτοβολίδες» περί ένταξης σε προγράμματα, ώστε να δημιουργεί «ένα πλαστό περιβάλλον ότι κάτι κινείται».

«Πρέπει να γεμίσουμε ένα συρτάρι μελέτες για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά το νησί, αλλά δημοτική αρχή και φορείς πρέπει να έχουν καταρτίσει από κοινού ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα κι έναν σχεδιασμό για το νησί, το οποίο θα ήταν “μπούσουλας” και σε επίπεδο μελετών και σε επίπεδο παρεμβάσεων» επισήμανε ο κ. Μαϊτός.

 

«Ζητούμενο η επανεκλογή και όχι η πρόοδος»

Στη συνέχεια, επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή διακατέχεται από μια ψηφοθηρική λογική, έχοντας ως ζητούμενο το πώς θα επανεκλεγεί και όχι το πώς θα προοδεύσει τα νησιά, με αποτέλεσμα «να τρέχει πίσω από τα προβλήματα» και όχι να τα αντιμετωπίζει έγκαιρα και αποτελεσματικά, όπως για παράδειγμα το ζήτημα της επάρκειας νερού στη Νάξου.

«Το ότι ο δήμος Νάξου αποτελεί έναν πολυνησιακό δήμο, δεν είναι πλέον άλλοθι» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαϊτός και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής και στην ανάδειξη του τοπικού πολιτισμού, με τον δήμο «να στέκεται ίσα και δίκαια απέναντι σε όλους και όχι να προβάλλει ένα υποτιθέμενο πρόσωπο νομιμότητας».

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*