Το αδιαχώρητο στο πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου στις Εγγαρές – Διασκέδαση μέχρι την ανατολή του ήλιου! (video+φώτος)

πανηγύρι Εγγαρές
Newsroom
18/08/2022 00:53
 
 
 

 

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου το πανηγύρι που διοργάνωσε ο Σύλλογος των Εγγαριτών Νάξου «Άγιος Τρύφωνας».

πανηγύρι Εγγαρές

Το πανηγύρι πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου των Εγγαρών και πραγματικά έγινε το αδιαχώρητο. «Για πρώτη φορά έχει τόσο μεγάλη επιτυχία το πανηγύρι μας» έλεγαν κάτοικοι της περιοχής που είδαν το χωριό τους γεμάτο από κόσμο και κυρίως νεολαία.

πανηγύρι Εγγαρές

Στην ανεπανάληπτη αυτή βραδιά έπαιξαν και τραγούδησαν ο Νίκος Οικονομίδης και η Κυριακή Σπανού που σκόρπισαν το κέφι και ξεσήκωσαν στο χορό όλους τους παρευρισκόμενους. Επίσης το καλλιτεχνικό πρόγραμμα περιλάμβανε και παραδοσιακούς σκοπούς με τσαμπούνα που ανέλαβε ο δεξιοτέχνης τσαμπουνιέρης Νίκος Τσαντάνης.

πανηγύρι Εγγαρές

Η διασκέδαση συνοδεύονταν από μεζέδες και φαγοπότι, όπως παραδοσιακή βραστή «ζούλα» (γίδα), ψητά στα κάρβουνα και φυσικά άφθονο κρασί.

πανηγύρι Εγγαρές

Το κέφι διατηρήθηκε αμείωτο μέχρι την ανατολή του ήλιου και όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτό, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τους μείνει αξέχαστο.

πανηγύρι Εγγαρές

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Εγγαριτών «Άγιος Τρύφωνας», είχε φροντίσει για τα πάντα και με κάθε λεπτομέρεια, με τους εθελοντές του να είναι πανταχού παρών ώστε να λύνουν το κάθε πιθανό πρόβλημα που θα προέκυπτε. Μάλιστα δε δίστασαν να αναλάβουν ακόμα και το ρόλο …τροχονόμου, ώστε να ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων που κυριολεκτικά κατέκλισαν το χωριό από κάθε δρόμο που οδηγούσε σε αυτό.

πανηγύρι Εγγαρές

Ο Σύλλογος Εγγαριτών, παραδοσιακά διοργανώνει το πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου κάθε χρόνο. Ονομάστηκε «Άγιος Τρύφωνας» τιμώντας τον προστάτη Άγιο των δέντρων και των περιβολιών που οι Εγγαρές διαθέτουν σε αφθονία στην εύφορη γη του χωριού.

πανηγύρι Εγγαρές πανηγύρι Εγγαρές πανηγύρι Εγγαρές πανηγύρι Εγγαρές πανηγύρι Εγγαρές πανηγύρι Εγγαρές πανηγύρι Εγγαρές

(Visited 3.769 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*