Νάξος: 5,9 εκατ. ευρώ για νέο 5στερο ξενοδοχείο στο Αλυκό

naxos above
Newsroom
26/08/2022 11:50
 
 
 

 

Το τελευταίο δεκαήμερο, από το Σούνιο και το Λουτράκι, μέχρι τη Σκιάθο και το Βόλο μέχρι τη Νάξο, ένας σημαντικός αριθμός νέων ξενοδοχείων πρόκειται να δημιουργηθεί και να επιχορηγηθεί από τον Αναπτυξιακό Νόμο, ενώ δεν είναι λίγες και οι ενισχύσεις για εκσυγχρονισμό υφιστάμενων καταλυμάτων.

5στερο στο Αλυκό

Στη Νάξο, η εταιρεία Elegant Avaton Resort Α.Ε., πρόκειται να αναπτύξει ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων στην περιοχή Καμάρι Κάμπου Αλυκό δυναμικότητας 49 δωματίων και 100 κλινών, μια συνολική επένδυση 5,9 εκατ. ευρώ και θα λάβει ποσό επιχορήγησης 1,6 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ξενοδοχειακή μονάδα που θα αναπτυχθεί στην περιοχή του Αλυκού Νάξου και έχει πάρει τη σχετική έγκριση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Να διευκρινιστεί ότι η περιοχή «Καμάρι Κάμπου – Αλυκό» δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το κεδροδάσος του Αλυκού ούτε με τα εγκαταλελειμμένα κτήρια της περιοχής.

Για το έργο, η αρμόδια δασική αρχή Κυκλάδων κατόπιν αιτήσεως της ξενοδοχειακής εταιρείας, έκρινε ότι δεν είναι δασική η έκταση που θα ανεγερθεί το ξενοδοχείο.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δασών Κυκλάδων, χαρακτήρισε ως μη δασική έκταση 12.322,45 τ.μ.. στη θέση «Καμάρι Κάμπου – Αλυκό» Νάξου, κατόπιν αιτήσεως της εταιρείας ELEGANT AVATON RESORT AE. Τα στοιχεία που συνηγορούν υπέρ του χαρακτηρισμού αυτού είναι η μορφή της έκτασης σήμερα, η μορφή που είχε τα έτη 1945, 1960, και 1988, η μορφολογία εδάφους, ο τρόπος διαχείρισης και τα υποβληθέντα με την αίτηση στοιχεία, τα οποία σύμφωνα με την σχετική εισήγηση έχουν ως εξής: Έκταση επίπεδη, έδαφος βαθύ και γόνιμο, σε ευρύτερη αγροτική έκταση, στοιχεία που δηλώνουν τη διαχρονικά αγροτική της μορφή.

Στο Σούνιο η μεγαλύτερη επένδυση

Η μεγαλύτερη επένδυση από όλες πρόκειται να γίνει στο Σούνιο της Αττικής από την WHG Σούνιο Management και αφορά στην ίδρυση ξενοδοχειακής μονάδας κατηγορίας πέντε αστέρων, δυναμικότητας 179 δωματίων/406 κλινών, συνολικού ύψους 14,5 εκατ. ευρώ. Το νέο ξενοδοχείο, που θα γίνει με την ένωση δύο παλαιότερων, θα αναπτυχθεί από την WH Europe, τον όμιλο επενδύσεων που συνδέεται με την Ισραηλινών συμφερόντων αλυσίδα Brown Hotels. Ο Όμιλος αναπτύσσει ξενοδοχεία και εμπορικά ακίνητα, σε Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Γερμανία. Το νέο ξενοδοχείο που θα ενισχυθεί από τον Αναπτυξιακό κατά 1,4 εκατ. ευρώ, βρίσκεται στην τοποθεσία Πούντα Ζέζα και θα ονομασθεί Isla Brown Sounio.

Άλλες ξενοδοχειακές μονάδες που θα χρηματοδοτηθούν

Στη θέση Πευκάκι στο Λουτράκι, έλαβε επιχορήγηση η εταιρεία Lovin Greece Μονοπρόσωπη, για τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 34 δωματίων και 68 κλινών, μια επένδυση ύψους 3,78 εκατ. ευρώ. Θα λάβει ενίσχυση 1,4 εκατ. ευρώ.

Στη Σκιάθο αναμένεται να δημιουργηθεί νέο ξενοδοχείο με την ονομασία La Luna, από την εταιρεία Σεράπις Α.Ε., επένδυση συνολικού ύψους 1,7 εκατ. ευρώ και επιχορήγησης 654.000 ευρώ. Το ξενοδοχείο θα διαθέτει 90 κλίνες.

Στην πόλη του Βόλου, πράσινο φως για την επιχορήγηση του από τον Αναπτυξιακό έλαβε η εταιρεία The Atomium Μονοπρόσωπη, όπου θα δημιουργήσει νέο ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, με 38 δωμάτια. Η επένδυση ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ και η ενίσχυση σε 1,1 εκατ. ευρώ.

Στη Σκόπελο, το ξενοδοχείο Skopelos Village θα επιχορηγηθεί με 1 εκατ. ευρώ, για τον εκσυγχρονισμό των δωματίων του και την μετατροπή του σε πεντάστερο. Στο Πήλιο, ένα διατηρητέο κτήριο αναμένεται να μετατραπεί σε ξενώνα Α’ τάξης με επέκταση σε νέο κτήριο συνολικής δυναμικότητας 9 δωματίων – 24 κλινών, από την εταιρεία Βασίλειος Χαραλαμπόπουλος. Η επένδυση θα λάβει ενίσχυση 798.000 ευρώ. Επίσης στο Νότιο Πήλιο η εταιρεία Ζαχαρίου Μον ΙΚΕ, πρόκειται να δημιουργήσει ξενοδοχειακή μονάδα 3 αστέρων και δυναμικότητας 20 κλινών, συνολικής επένδυσης 840.000 ευρώ και θα λάβει επιχορήγηση 461.000 ευρώ.

Στο τέλος Ιουλίου η εταιρεία Καρνάγιο Σερίφου Ξενοδοχειακή Τουριστική Μονοπρόσωπη Α.Ε. έλαβε έγκριση για να δημιουργήσει ξενοδοχείο δυναμικότητας 37 δωματίων και 87 κλινών, συνολικού ύψους 3,5 εκατ. ευρώ και επιχορήγηση 1,2 εκατ. ευρώ.

(Visited 5.072 times, 1 visits today)
Latest Post
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.