«Αναμένουν στο ακουστικό τους» οι σμυριδεργάτες για την υλοποίηση της πρότασης Σκουρλέτη

admin
04/08/2016 08:21
 
 
 

Σε κατάσταση αναμονής βρίσκεται το Σωματείο Σμυριδεργατών Όρμου Λυώνα Νάξου, όσον αφορά στην αποδοχή ή όχι της πρότασης του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνου Σκουρλέτη για σύσταση κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης για την ευρύτερη ανάπτυξη και αξιοποίηση των σμυριδωρυχείων, επ’ ωφελεία ολόκληρης της ορεινής Νάξου.

Είκοσι περίπου μέρες μετά την επίσκεψη Σκουρλέτη στην Κόρωνο και τη συνάντηση του με τους σμυριδεργάτες, το Σωματείο πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη συνέλευση το βράδυ του Σαββάτου προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το περιεχόμενο της πρότασης του υπουργού, καθώς – όπως δήλωσε ο πρόεδρος των σμυριδορυκτών και πρόεδρος Σκαδου Μιχάλης Πάσουλας – το ρίσκο είναι μεγάλο και η όποια απόφαση παρθεί, θα κρίνει το μέλλον των ορυχείων, των εργαζομένων αλλά και μιας ολόκληρης περιοχής.

«Χρειάζεται υπομονή και δεν αποκλείουμε τίποτε, αλλά υπάρχουν και κάποια προβλήματα που πρέπει να λυθούν από την ίδια την Πολιτεία, ώστε να δείξουν εμπιστοσύνη οι εργάτες στην πρόταση […] Δεν πρέπει να βιαζόμαστε και να ενθουσιαζόμαστε. Ο εργαζόμενος πρέπει να πιέζει και να είναι σκληρό καρύδι» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πάσουλας στην εκπομπή “AlibertiNews” του AeganVoice 107.5.

Ο κ. Πάσουλας άφησε, επίσης, αιχμές για απόψεις που εκφράστηκαν από κάποιους σμυριδεργάτες, οι οποίοι – σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου – «έκαναν κάποιες κινήσεις που είναι καταδικαστέες» που, όμως, σε σχετική ερώτηση της Πόπης Αλιμπέρτη, αρνήθηκε να κατονομάσει, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί στη συνάντηση του Σαββάτου.

«Κάποιοι σμυριδεργάτες είναι λίγο βιαστικοί και εκφράζουν τους εαυτούς τους και μια μικρή μειοψηφία. Οι υπόλοιποι είναι σε μια αναμονή, γιατί δεν υπάρχουν υποδομές που, αν υπήρχαν, θα ήταν διαφορετικά» υποστήριξε ο κ. Πάσουλας, γνωστοποιώντας ότι λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, τα ορυχεία δεν έχουν ανοίξει ακόμη, παρόλο που ο κ. Σκουρλέτης είχε δηλώσει ότι είναι θέμα ημερών η έναρξη λειτουργίας τους.

Επισημαίνεται, τέλος, μέσα στον Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν αρχαιρεσίες στο Σωματείο, με τον κ. Πάσουλα να μην γνωρίζει ακόμη αν θα είναι υποψήφιος ή όχι.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*