Δημήτρης Λιανός για το αεροδρόμιο Νάξου: «Θα προχωρήσει το έργο»

aerodromio naxou
admin
05/08/2016 13:18
 
 
 

Τη διαβεβαίωση του ότι το έργο της επέκτασης του αεροδρομίου της Νάξου θα γίνει, έδωσε σήμερα ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός από την εκπομπή της Πόπης Αλιμπέρτη “Aliberti News” στον Aegean Voice 107.5.

Όπως είπε ο κ. Λιανός, παρά την υποστελέχωση και την έλλειψη πόρων, ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναλάβει το «βάρος» της εκπόνησης μελετών, προκειμένου να προχωρήσει το έργο, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι «το κομμάτι των απαλλοτριώσεων έχει ολοκληρωθεί και δεν υπάρχει πρόβλημα», ενώ και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

«Είναι βασικό να τελειώσουν οι μελέτες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος, ο οποίος υποστήριξε ότι η δημοτική αρχή υποκαθιστά «εξαφανισμένες» υπηρεσίες του κεντρικού κράτους, οι οποίες είναι κατεξοχήν αρμόδιες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών που απαιτούνται για το αεροδρόμιο, όπως π.χ. η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Επιπλέον, εξέφρασε την άποψη ότι «κακώς, κάκιστα, τα “καλά” χρόνια, δεν υπήρξε ενδιαφέρον για να ολοκληρωθούν τα συνοδά έργα και η επέκταση».

Ο κ. Λιανός δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η σημερινή δημοτική αρχή είναι η πρώτη που «από το 2011 κι έπειτα, μπήκε στη διαδικασία να κάνει απαλλοτριώσεις για το δημόσιο συμφέρον και σε άλλα έργα, που τα αντιμετώπισε με σοβαρότητα και τα ολοκληρώνει» (π.χ. δρόμο Καλαμουριών, ΧΥΤΑ), ενώ διαφώνησε με τον βουλευτή κ. Μανιό ότι η τοπική κοινωνία και οι φορείς δεν δείχνουν σύμπνοια για το θέμα του αεροδρομίου. «Είναι προσωπική του άποψη. Το αεροδρόμιο είναι από τα πιο ώριμα έργα που θα γίνουν και το θέλει όλη η τοπική κοινωνία» επισήμανε ο αντιδήμαρχος, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «δεν μπορούμε να καθόμαστε στο καφενείο και να εικάζουμε, αλλά πρέπει να δράσουμε».

Απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με τις δηλώσεις τόσο του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη όσο και των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, που δήλωσαν σε τοπική εφημερίδα ότι ουδέποτε τους “ενόχλησε” η δημοτική αρχή για το αεροδρόμιο, ο κ. Λιανός απάντησε ότι σε κάθε συνάντηση της δημοτικής αρχής με τους τοπικούς βουλευτές, τους έχει τεθεί το επανειλημμένως το θέμα του αεροδρομίου… 

(Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*