«Διαχειρίσιμο» το κυκλοφοριακό της Νάξου σύμφωνα με τον Δημήτρη Λιανό

naxos 2
admin
05/08/2016 14:04
 
 
 

Μπορεί οι επισκέπτες των νησιών που προέρχονται από τα αστικά κέντρα να θέλουν να ξεφύγουν από το μποτιλιάρισμα και την ηχορύπανση, αλλά όπως φαίνεται, τους δύο αυτούς καθημερινούς «συντρόφους» τους όλο τον υπόλοιπο χρόνο, τους κουβαλούν (τελικά) και στα μέρη των διακοπών τους.

Το ίδιο συμβαίνει και στη Νάξο, όπου η προσέλευση μεγάλου αριθμού τουριστών τους μήνες αιχμής Ιούλιο και Αύγουστο, έχει δημιουργήσει κυκλοφοριακό πρόβλημα, κάτι που αναγνώρισε και ο αντιδήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, μιλώντας στην εκπομπή της Πόπη Αλιμπέρτη “AlibertiNews” του AegeanVoice 107.5.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, «το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο», με τον δήμο να έχει επιλέξει τη λύση ενοικίασης χώρων σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα περιμετρικά πάρκινγκ και να το αντιμετωπίσει. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Πόπης Αλιμπέρτη, ο κ. Λιανός είπε ότι υπάρχουν επαρκείς χώροι στάθμευσης σχεδόν σε όλα χωριά (π.χ. στο Φιλώτι υπάρχει στην είσοδο του χωριού), ωστόσο συμπλήρωσε ότι «η νοοτροπία μας είναι τέτοια που θέλουμε να παρκάρουμε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην καφετέρια ή το μουσείο». Επιπλέον, κατά την άποψη του κ. Λιανού, χρειάζεται «και μια καλύτερη τροχονομία από πλευράς Αστυνομίας και Λιμεναρχείου», η οποία όμως δεν είναι εφικτή λόγω της υποστελέχωσης τους.

«Φιλοσοφία των συγκοινωνιολόγων είναι να αποτρέπουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την κίνηση των οχημάτων μέσα στον ιστό της πόλης» επισήμανε ο αντιδήμαρχος, κάνοντας γνωστό ότι «δεν θα υπάρξει πόλη κλειστή για το 2016», ενώ το 2017 θα δοθεί προτεραιότητα στη δημοπράτηση του έργου κατασκευής πεζοδρομίων σε κεντρικές οδούς, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων.

«Η αιρετή διοίκηση αφουγκράζεται την κοινωνία και προχωρά […] Επειδή ακριβώς έχουμε σχεδιασμό και όραμα, μας εμπιστεύεται συνέχεια ο κόσμος […] Έχουμε τις πόρτες ανοιχτές, γιατί είμαστε μέρος της κοινωνίας» δήλωσε ο κ. Λιανός.

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*