Αναβάλλεται (και πάλι) η συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη στο Φιλώτι Νάξου – Μπάχαλο με την ενημέρωση των πολιτών

Newsroom
08/09/2022 15:52
 
 
 

 

Αναβάλλεται και πάλι, η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη, συναυλία με τη Μαρία Φαραντούρη στο Φιλώτι Νάξου «με ευθύνη της εταιρείας παραγωγής» όπως σημειώνει ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Πέμπτη στις 14:39.

Μπάχαλο και χωρίς σοβαρή ενημέρωση για τους πολίτες

Ένα μπάχαλο επικρατεί με την πολυαναμενόμενη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη στη Νάξο που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το «Λογοτεχνικό έτος 2022 Ιάκωβος Καμπανέλλης». Αρχικά η συναυλία είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 στο Αθλοθέατρο Φιλωτίου και είχε ανακοινωθεί από το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του δήμου.

Απόσπασμα του προγράμματος:

«Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022
ΦΙΛΩΤΙ (Αθλοθέατρο) | 21:00
«Άκουσε τη φωνή μου και έλα», Συναυλία με την Μαρία Φαραντούρη και τον Βασίλη Γισδάκη»

Την ίδια ημέρα που είχε προγραμματιστεί η συναυλία, δηλαδή την Παρασκευή 19 Αυγούστου, ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ανακοινώνει (και πάλι την τελευταία στιγμή) ότι θα αναβληθεί, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για την ημερομηνία της συναυλίας.

Το νησί ήταν γεμάτο με κόσμο και φυσικά πλήθος από αυτούς είχαν προγραμματίσει να παρακολουθήσουν τη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη. Όπως μάλιστα ενημερωθήκαμε, πολλοί από αυτούς πήγαν στο Φιλώτι και …έψαχναν τη Μαρία Φαραντούρη, μη γνωρίζοντας για την αναβολή της συναυλίας αφού ανακοινώθηκε τελευταία στιγμή.

Νέα ημερομηνία …χωρίς ανακοίνωση στα ΜΜΕ

Εν τω μεταξύ και ενώ όλοι περίμεναν να μάθουν πότε τελικά θα γίνει η συναυλία, ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν έστειλε ποτέ στα ΜΜΕ ανακοίνωση με τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής της.

Σήμερα -μέσω της ανακοίνωσης της νέας αναβολής- μάθαμε ότι ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου.

Την ίδια ώρα και μετά από ερωτήματα αναγνωστών μας, στην προσπάθεια μας να μάθουμε έγκυρα, πότε τελικά θα δοθεί η συναυλία, διαβάσαμε στη σελίδα της Μαρίας Φαραντούρη και στο πρόγραμμα συναυλιών της, ότι στη Νάξο η συναυλία έχει προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου!

Τι γίνεται με το Φεστιβάλ Νάξου;

Καμία ενημέρωση ωστόσο δεν υπήρξε ούτε από το Φεστιβάλ Νάξου για την εκδήλωση που εντάσσονταν στο πρόγραμμά του- και θα γίνονταν με την υποστήριξη του. Και μάλιστα προκάλεσε εντύπωση το γεγονός αφού το «Φεστιβάλ Νάξου» πάντα αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και συνέπεια τις εκδηλώσεις του και οι όποιες ανακοινώσεις βγαίνουν πάντοτε εγκαίρως και κοινοποιούνται στα ΜΜΕ.

Η απάντηση όμως δίνεται σε σχετικό σχόλιο στη σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook μετά από ερώτημα ενδιαφερόμενου πολίτη (αφορά την πρώτη αναβολή):

Απόσπασμα από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Νάξου:

«ΑΚΟΥΣΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΟΥ ΚΙ ΈΛΑ
19/8 Παρ. | Ώρα 21.00 |Αμφιθέατρο Ι.Ψαρράς, Φιλότι | Είσοδος ελεύθερη
Η ευτυχής και εμπνευσμένη συνάντησή του Ιάκωβου Καμπανέλη, κυρίως με τους τρεις μεγάλους μας συνθέτες, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρο Ξαρχάκο, Μάνο Χατζιδάκι ήρθε σε εποχές δύσκολες αλλά έντονες, που ευνοούσαν την άνθηση της τέχνης. Ήταν μία γενιά άκρως δημιουργική και μοναδική, που άντλησε έμπνευση και δημιούργησε αριστουργήματα, σαν αντίδραση και αντίσταση στις αντίξοες συνθήκες στις οποίες ζούσαν.
Η Μαρία Φαραντούρη ερμηνεύει έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη που έχουν μελοποιηθεί από τους μεγάλους συνθέτες . Ανάμεσα τους το εμβληματικό έργο Μαουτχάουζεν, τραγούδια από το “Μεγάλο μας Τσίρκο”, το “Παραμύθι χωρίς όνομα” τον ”Εχθρό Λαό”, καθώς και άλλα πολύ γνωστά τραγούδια. Μαζί της ο εξαιρετικός ερμηνευτής Βασίλης Γισδάκης. Συνοδεύει εξαμελές μουσικό σχήμα: Γιώργος Αναστασόπουλος-πιάνο Κώστας Ζαριδάκης-μπουζούκι/ηλεκτρική κιθάρα Γιάννης Τόλιος-μαντολίνο Αρετή Κόκκινου-κιθάρα Τεό Λαζάρου-μπάσο Γιώργος Κατσίκας-κρουστά».

(Visited 447 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*