VIDEO-Συνέντευξη τύπου Μανώλη Πολυκρέτη: Αποκαλύψεις και επίθεση εναντίον του Δημήτρη Λιανού

Newsroom
25/09/2022 20:56
 
 
 

 

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε την Κυριακή το πρωί ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανώλης Πολυκρέτης.

Δίπλα του ήταν ο στενός συνεργάτης του -και υποψήφιος στο συνδυασμό του- Θανάσης Γρυλάκης ενώ παρόντες εκτός από τους δημοσιογράφους ήταν ο π. δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης, ο συντονιστής της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Νάξου Παναγιώτης Στεργίου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων Στάθης Πολυκρέτης, ο δήμαρχος Μαρκακώμης Γιώργος Χαντζής, ο π. κοινοτικός σύμβουλος Κώστας Ζαζάνης, ο υποψήφιος με το Δημήτρη Λιανό στις εκλογές 2019 Στέλιος Παπαδάκης καθώς και μέλη της οικογένειας του Μανώλη Πολυκρέτη. Στην πρόσκληση δεν ανταποκρίθηκαν η τοπική οργάνωση της ΝΔ καθώς και του ΠΑΣΟΚ.

Να σημειωθεί ότι ο Μανόλης Μαργαρίτης στο τέλος της συνέντευξης δήλωσε σε όλους τους τόνους τη στήριξή του στο πρόσωπο του Μανώλη Πολυκρέτη και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο δήμαρχο Δημήτρη Λιανό.

Συνέντευξη τύπου

Απαντώντας στα ερωτήματα των δημοσιογράφων ο Μανώλης Πολυκρέτης ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ηγηθεί συνδυασμού και να διεκδικήσει το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο όραμα του για το δήμο αλλά και στο έργο του από τη θέση του αντιδημάρχου.

Ο κ. Πολυκρέτης ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός και αιχμηρός σε ό,τι αφορά το δήμαρχο Δημήτρη Λιανό για τον οποίο τόνισε ότι ο χαρακτήρας και η συμπεριφορά του έχει σταθεί εμπόδιο σε κάθε συνεργασία για το καλό του τόπου. Μάλιστα μίλησε λεπτομερώς για περιστατικά και συμβάντα που υποδεικνύουν τον αλαζονικό χαρακτήρα και την απαράδεκτη συμπεριφορά του δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τόσο στους συνεργάτες του όσο και στην αντιπολίτευση αλλά και στο προσωπικό του δήμου.

Τόνισε επίσης ότι ο κ. Λιανός δεν αξιοποίησε ευρωπαϊκά προγράμματα και χρηματοδοτήσεις, όπως για παράδειγμα το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με το οποίο θα μπορούσε να έχει φτιαχτεί το δημαρχείο που είναι σε πολύ κακή κατάσταση και στάζει. Όπως υπονόησε, δεν το έκανε …μόνο και μόνο επειδή το κτήριο αυτό το έχει φτιάξει η δημοτική αρχή του Βασίλη Κόκοτα. Όπως πρόσθεσε, για το ίδιο πρόγραμμα ο κ. Πολυκρέτης του πρότεινε, να προχωρήσει στην επισκευή και συντήρηση του κτηρίου στο Χαλκί που στο παρελθόν αποτελούσε το δημαρχείο Δρυμαλίας, κάτι το οποίο και πάλι αρνήθηκε.

Όπως επίσης σημείωσε ο κ. Πολυκρέτης, ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν έχει δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον και έχει αφήσει αναξιοποίητη τρία χρόνια τώρα και την έκταση στον Άγιο Θαλέλλαιο, που όταν ο Γιάννης Βρούτσης ήταν υπουργός Εργασίας, είχε παραχωρήσει στο δήμο.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του είπε ότι στο πρόγραμμα του θα ενταχθεί η δημιουργία σχολής Γεωργικής Εκπαίδευσης στο Σαγκρί αλλά και η δημιουργία Τμήματος Πανεπιστημίου Τουριστικών Επαγγελμάτων στο νησί, κάτι που είναι εφικτό να συμβεί με τις ανάλογες κινήσεις και πίεση στην κεντρική εξουσία.

Ο υποψήφιος δήμαρχος δεν προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με πρόσωπα που θα απαρτίζουν το συνδυασμό του, κάποια από τα οποία -όπως είπε- θα προέρχονται από την παράταξη του κ. Λιανού αλλά και της αντιπολίτευσης.

Σε σχετικό ερώτημα μάλιστα σχολίασε ότι κάποιους από τη διοικούσα αρχή δεν θα τους ήθελε μαζί του, όπως για παράδειγμα το Βαγγέλη Κατσαρά ο οποίος όταν του είπε ότι δίνεται η ευκαιρία να προχωρήσει το έργο του γηπέδου «Γιάγκος Γρατσίας» στο Φιλώτι, μέσω του υπουργού κ. Αυγενάκη, εκείνος, αφού δεν του το επέτρεψε ο Δημήτρης Λιανός ο οποίος αρνήθηκε το έργο, οπισθοχώρησε. «Τέτοια άτομα δεν τα θέλω μαζί μου» είπε.

Τόνισε επίσης ότι οι ανακοινώσεις «θα γίνουν στην ώρα τους» και αποκάλυψε ότι άνθρωποι που έχουν εκδηλώσει τη στήριξη τους στο πρόσωπό του έχουν δεχτεί επίθεση. «Δεν θα ανεχτώ άνθρωποι της παράταξης μου να δέχονται πολιτικό μπούλινγκ από κανένα» υπογράμμισε.

Ο κ. Πολυκρέτης απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μελλοντικής συμμαχίας με το Δημήτρη Λιανό όποια «μέσα» και αν επιστρατευτούν και κανένα περιθώριο συνεργασίας.

Τόνισε ότι το ψηφοδέλτιο του, το οποίο σε πολύ μεγάλο ποσοστό είναι ήδη στελεχωμένο, θα είναι υπερκομματικό και θα απαρτίζεται από αξιόλογα πρόσωπα τα οποία θα μπορούν να προσφέρουν στον τόπο.

Για το πρόγραμμα της παράταξης του είπε ότι αυτό θα διαμορφωθεί μετά από την ολοκλήρωση του διαλόγου με τους θεσμούς και τους πολίτες, ο οποίος έχει ήδη ανοίξει και θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με εντατικούς ρυθμούς. Διευκρίνισε ότι θα επισκεφτεί ξεχωριστά όλα τα νησιά και κάθε χωριό και οικισμό ώστε να συνομιλήσει με τους πολίτες και να αφουγκραστεί τα προβλήματα τους ώστε να διαμορφώσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα βασισμένο στις πραγματικές ανάγκες του τόπου. Όπως υπολογίζει τόσο το πρόγραμμα όσο και το όνομα και σύμβολο της παράταξης του θα ανακοινωθούν στο τέλος του χρόνου.

Σε ό,τι αφορά …τις προβλέψεις του για το πόσοι συνδυασμοί θα κατέβουν στην αρένα των δημοτικών εκλογών, είπε ότι …ξέρει, αλλά προς το παρόν δε θέλει να το αποκαλύψει.

Ο κ. Πολυκρέτης έδωσε και επιμέρους απαντήσεις σε θέματα της επικαιρότητας.

ΦοΔΣΑ: Ο κ. Λιανός κορόιδεψε τους συμβούλους του, ακόμα και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου που είναι δικηγόρος, αλλά και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αφού όταν «τίμια» ο Περιφερειάρχης και πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Γιώργος Χατζημάρκος του έστειλε το προσχέδιο του καταστατικού (πριν αυτό ψηφιστεί), το απέκρυψε από όλους. Αν το παίρναμε στα χέρια μας και το συζητούσαμε θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε αλλαγές. Όμως εκείνος τα υπέγραψε όλα και μετά παραιτήθηκε. Το ίδιο κάνει και τώρα με τη χωροθέτηση του εμπορικού λιμανιού. Δεν έχει ενημερώσει κανένα.

Λατομείο στο Σαγκρί: Πιστεύω ότι μετά τις αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί πρέπει να συζητηθεί εκ νέου το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Πολιτισμός – κατάργηση ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ: Ήταν λάθος να καταργηθεί το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ, ναι ψήφισα κι εγώ αλλά ξεγελάστηκα όταν ο κ. Λιανός προσπάθησε και μας έπεισε ότι δε θα αλλάξει τίποτα αφού θα δημιουργηθούν Επιτροπές, οι οποίες ακόμα και σήμερα-μετά από 3 χρόνια- δεν δημιουργήθηκαν.

Ονομασία Γενικού Λυκείου «Μανώλης Γλέζος»: Η δική μου πρόταση ήταν να ονομαστεί «Μανώλης Γλέζος» το ιστορικό 1ο Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο να πάρει το όνομα του π. δημάρχου Βασίλη Κόκκοτα, ο οποίος πάλεψε σκληρά για τη δημιουργία του.

161 αγάλματα που κλάπηκαν από τις Κυκλάδες: Θεωρώ ότι θα έπρεπε να συγκληθεί άμεσα δημοτικό συμβούλιο για το θέμα και να ληφθούν αποφάσεις για τη διεκδίκηση της επιστροφής τους.

(Visited 1.661 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*