Η Amazon αποβιβάζεται στην Νάξο: Στόχος το πρώτο… «έξυπνο» νησί

Newsroom
02/10/2022 14:40
 
 
 

 

Μετά την Google, και η Amazon αποβιβάζεται στη χώρα μας. Αυτή τη φορά όχι για να δημιουργήσει data center -η δραστηριότητα ήδη υπάρχει. Η αμερικανική εταιρεία φιλοδοξεί να δημιουργήσει το πρώτο «έξυπνο» νησί στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, την ερχόμενη Τρίτη, η εταιρεία παρουσία πολιτικών παραγόντων της χώρας, θα αποβιβαστεί στη Νάξο προκειμένου να παρουσιάσει την υλοποίηση μιας ιδέας που πρότεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον βασικό μέτοχο της Amazon Τζεφ Μπέζος, κατά τη συνάντησή τους στην Αντίπαρο το καλοκαίρι του 2021. Η ιδέα αυτή δεν είναι άλλη από το να μετατρέψει η Amazon ένα αιγαιοπελαγίτικο νησί της χώρας σε «έξυπνο» νησί.

Ο Τζεφ Μπεζος δεν αρνήθηκε την πρόκληση και την ερχόμενη εβδομάδα, η Amazon θα παρουσιάσει λύσεις «έξυπνης» διαχείρισης των μαρινών του νησιού, εφαρμογές διαμοιρασμού αγαθών μέσω drones στα νησιά του Αιγαίου, εφαρμογές τηλεϊατρικής, εφαρμογές υψηλής διασυνδεσιμότητας κ.ά.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διανομή φαρμακευτικού υλικού μέσω drones. Τη λύση αυτή η Amazon έχει ήδη υλοποιήσει στα νησιά της Σκωτίας και εκτιμάται μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα, ακόμη και ζωές, στην νησιωτική (και όχι μόνον) Ελλάδα ειδικά σε περιόδους απαγόρευσης του απόπλου πλοίων κ.λπ.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση για την έναρξη του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμα στην Πορτάρα και το παρών θα δώσουν οι υπουργοί Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκος Πιερρακάκης και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης καθώς και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης. Στην εκδήλωση αναμένεται επίσης να παραστούν οι βουλευτές του νομού Γιάννης Βρούτσης, Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας.

Διαβάστε περισσότερα: ΕΔΩ

Η πρόσκληση στην εκδήλωση

(Visited 702 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*