Ο Κώστας Δόξας δηλώνει θαυμαστής της Νάξου

doxas
admin
27/08/2016 08:41
 
 
 

Τον Μάιο κυκλοφόρησε μία ακόμη επιτυχία του διάσημου τραγουδιστή, με όνομα “Δηλώνω θαυμαστής σου” της οποίας το video clip γυρίστηκε στη Νάξο.

Επηρεασμένοι από τα μαγευτικά πλάνα του Γιάννη Παπαδάκου, αλλά και τα όμορφα λόγια που έχουμε ακούσει για το νησί, αποφασίσαμε να είναι ο φετινός καλοκαιρινός προορισμός μας. Πήγαμε, ερωτευτήκαμε κάθε γωνιά της και σας την παρουσιάζουμε. Τι λέτε λοιπόν, για μία ξενάγηση από τον ίδιο τον Κώστα Δόξα;

doxas naxos 1

Γράφει ο Κώστας Δόξας:

Η Νάξος είναι μία από τις ιδανικές επιλογές για τις καλοκαιρινές διακοπές σου. Ο λόγος για ένα υπέροχο νησί με καταπληκτικές παραλίες, γευστικότατο φαγητό, με πάρα πολύ καλούς και φιλόξενους ανθρώπους , πολύ ωραίους τύπους γενικότερα. Έχει κόσμο που θέλει να κάνει πλάκα μαζι σου και υπάρχει μία πιο άμεση επαφή. Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι το νησί αυτό, είναι οι φοβερές παραλίες της Πλάκας και του Αγίου Προκοπίου. Γενικότερα, έχω βάλει τα σημάδια μου σε ορισμένα μέρη που μου αρέσει πολύ να πηγαίνω για να απολαμβάνω τις διακοπές μου από το πρωί μέχρι το βράδυ. Είμαι από τους τύπους που τους αρέσει να πηγαίνουν στη θάλασσα και να φεύγουν από εκεί τη νύχτα. Η Νάξος ενδείκνυται γι’αυτό το πράγμα, σε κρατάνε οι παραλίες της. Είτε μιλάμε για την Πλάκα, είτε για τον Προκόπη, είτε για την Χαβάη που είναι πιο εναλλακτικά και είσαι τελείως μόνος σου. Μετά κατευθείαν πάει το μυαλό μου στα πλακόστρωτα σοκάκια στην Παλιά Πόλη ανεβαίνοντας για το Κάστρο, το πεντανόστιμο και ποιοτικό φαγητό της και τα πολύ παραδοσιακά χωριά όπως η Απείρανθος, το Φιλώτι. {youtube}NJj7e9XOrE4{/youtube}

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Πλάκα

Αξίζει να πας στην παραλία της Πλάκας που είναι οργανωμένη, αλλά μπορείς μέχρι και να κάνεις γυμνισμό, δηλαδή είναι τόσο μεγάλη παραλία. Απλώνεται τόσο πολύ σε χιλιόμετρα που μπορείς να επιλέξεις το σημείο σου. Η αμμουδιά της είναι καταπληκτική.

doxas naxos 2

Χαβάη

Αν είσαι τύπος της ηρεμίας, να πας οπωσδήποτε στην Χαβάη να δεις τους αμμόλοφους και να νιώσεις ότι γίνεσαι ένα με την φύση.

doxas naxos 3

Άγιος Προκόπιος

Είναι βραβευμένη παραλία για τα υπέροχα νερά και την αμμουδιά της. Η θάλασσα είναι πεντακάθαρη.

doxas naxos 4

Αγία Άννα

Είναι η φυσική συνέχεια της παραλίας του Αγίου Προκοπίου. Έχει χρυσή αμμουδιά, είναι οργανωμένη και μπορείς να κάνεις θαλάσσια σπορ.

doxas naxos 5

Μικρή Βίγλα

Αυτή η παραλία είναι από τις ομορφότερες του νησιού. Τα νερά της είναι κρυστάλλινα και χωρίζεται από ένα βράχο σε δύο τμήματα, την “Παρθένο” στο βορρά και τo “Λιμανάκι” στο νότο.

doxas naxos 6

Μουτσούνα – Πάνερμος ή Πάνορμος

Να επισκεφθείς τον παραλιακό οικισμό της Μουτσούνας, ο οποίος έχει παραλίες με διάφανα νερά και μετά να πας να φας ψάρι. Στον Πάνερμο θα βρεις πεντακάθαρα νερά, ψιλή άμμο αλλά και ένα καϊκάκι που κάθε μία ώρα φεύγει και σε πηγαίνει στις παραλίες οι οποίες είναι προσβάσιμες μόνο από την θάλασσα στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού. Αποφασίζεις εσύ πότε θέλεις να επιστρέψεις και λες στον καπετάνιο να έρθει να σε πάρει. Είναι μία όμορφη επιλογή διότι πηγαίνεις σε ήσυχες και όμορφες παραλίες.

doxas naxos 7

Στη Νάξο, έχεις πολλές επιλογές με ημερήσιες εκδρομές στα γύρω νησιά. Τα Κουφονήσια είναι ένας εξαιρετικός προορισμός με μοναδικές παραλίες. Ενδείκνυται και για εναλλακτικές διακοπές αλλά έχει και πολύ κόσμο και μαγαζιά να επισκεφθείς.

ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΣ

Οπωσδήποτε να επισκεφθείς την Μάρω. Η ταβέρνα αυτή νομίζω είναι από τις πιο καλές. Δύσκολα θα βρεις πιο μεγάλες μερίδες και πιο νόστιμο φαγητό. Μία ακόμη, πάρα πολύ καλή ταβέρνα με παραδοσιακές γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσεις, είναι ο Χάρης στις Εγγαρές. Για καλό ψάρι πρέπει να πας στην Μουτσούνα. Η Νάξος όμως πέρα από το καλό ψάρι, έχει πολύ ωραίο κρέας διότι έχει και αγροτική ζωή. Πρέπει να πας στο Φιλώτι και στον Απείρανθο για να καταλάβεις τί σημαίνει καλό φαγητό.

ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ

Επιβάλλεται να χαζέψεις το ηλιοβασίλεμα στην Πορτάρα. Επίσης, ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα θα το δεις και μεταξύ Αγίας Άννας και Πλάκας. Εαν θέλεις να χαλαρώσεις, μπορείς να πας σε κάποιο μαγαζί όπως το Πέτρινο ή το Yazoo και να κάτσεις εκεί να δεις τον ήλιο να δύει.

doxas naxos 8

ΧΩΡΙΑ ΝΑΞΟΥ

Πέρα από την Μουτσούνα, Πάνορμο, Απείρανθο και Φιλώτι που έχουμε ήδη προαναφέρει, ύπαρχουν και άλλοι πολύ καλοί προορισμοί για να δεις παραδοσιακούς οικισμούς. Ένας από αυτούς είναι το Χαλκί. Επίσης, στους Τρίποδες με τους γραφικούς ανεμόμυλους θα νιώσεις την γνήσια κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα. Πρέπει να επισκεφθείς και το Καστρο και να περιπλανηθείς μέσα στα σοκάκια.

ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΕΙΣ

Η νυχτερινή ζωή στη Νάξο είναι δυνατή και τα μαγαζιά σου επιφυλάσσουν άφθονη διασκέδαση και φοβερά κοκτέιλ. Αυτά που εγώ προτιμώ είναι το Like Home και το Swing που είναι στο κέντρο της πόλης και έχουν φοβερά μπαλκόνια με θέα το λιμάνι.

Tip
Εαν δε διαθέτεις κάποιο μεταφορικό μέσο, να μείνεις σε κάποιο από τα καταλύμματα στη χώρα της Νάξου για να είσαι ελεύθερος να διασκεδάσεις το βράδυ μέχρι ό,τι ώρα θέλεις. Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ είναι πολύ βολικά και μέχρι αρκετά αργά τη νύχτα.

doxas naxos 9

Η Νάξος είναι ένα νησί για ταξιδιώτες, για ανθρώπους που κάνουν εξορμίσεις και έρευνα για τις διακοπές τους. Είναι για ανθρώπους που το ψάχνουν λιγάκι παραπάνω. Έχει πολλά ιστορικά μέρη με αρχαία , θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον και φωτογραφικά. Πρόκειται για έναν τόπο με μοναδική ομορφιά που περιμένει ανά πάσα στιγμή να τον ανακαλύψεις. Είναι το κυκλαδίτικο νησί που πηγαίνεις και το ερωτεύεσαι.

 

Πηγή:  athensvibe.gr

(Visited 107 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*