Βασίλης Βρούτσης για δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: «Ουραγός στην απορρόφηση κονδυλίων»

vroutsis synentefxi
admin
30/08/2016 08:45
 
 
 

Παντελή έλλειψη επιχειρησιακού σχεδιασμού καταλογίζει στην δημοτική αρχή ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για τα Νησιά μας» Βασίλης Βρούτσης, τονίζοντας ταυτόχρονα ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «είναι ουραγός στην απορρόφηση κονδυλίων».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Πόπη Αλιμπέρτη και την εκπομπή “Aliberti News” του Aegean Voice 107.5, ο κ. Βρούτσης – με αφορμή την απόρριψη της αίτησης χρηματοδότησης της πράξης «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την ορθολογική και αποδοτική διαχείριση του πόσιμου νερού του Τ/Δ του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων» – υποστήριξε ότι την ίδια «τύχη» θα έχουν και άλλες αιτήσεις, καθώς τίθεται το θέμα κατά πόσο είναι πλήρεις οι φάκελοι των απαιτούμενων δικαιολογητικών που στέλνονται προς αξιολόγηση στην Περιφέρεια. Γι’ αυτό και ο επικεφαλής των «Πολιτών» επισήμανε ότι θα πρέπει να εξεταστεί και η αποδοτικότητα του δήμου, σε σχέση με τις αιτήσεις που έχει καταθέσει σε διάφορα προγράμματα.

«Η δημοτική αρχή λειτουργεί με το σκεπτικό “βλέποντας και κάνοντας”» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, ενώ για τον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου κ. Τσούκλερη, ανέφερε ότι «αποτελεί μέρος των πολιτικών επιλογών της δημοτικής αρχής».

«Πρέπει να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται, τη στιγμή που οι κρατικές χρηματοδοτήσεις έχουν μειωθεί και πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις “παράπλευρες” χρηματοδοτήσεις. Πώς θα κάνει έργα, πώς θα κάνει μελέτες ο δήμος; Μένουν κάποια πράγματα πίσω. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη και πώς είναι δυνατόν όλοι οι υπεύθυνοι να παραμένουν στη θέση τους μετά από τόση αποτυχία; Ευθιξία δεν υπάρχει;» αναρωτήθηκε ο κ. Βρούτσης και πρόσθεσε ότι «πρέπει να απαντηθούν δημόσια αυτά τα ερωτήματα» για να ενημερωθούν οι δημότες.

Τέλος, σχετικά με το πρόβλημα της υδροδότησης που παρουσιάζεται έντονο σε διάφορες περιοχές της Νάξου, υποστήριξε ότι ο δήμος όχι μόνο «δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι στιγμής» για να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά, αλλά δεν προχώρησε και σε καμπάνια ενημέρωσης μονίμων κατοίκων και επισκεπτών προκειμένου να γίνει εξοικονόμηση νερού καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

(Visited 20 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*