Δυναμική «επανεκκίνηση» για την ΟΝΑΣ

onas margaritis
admin
30/08/2016 09:40
 
 
 

Να επαναφέρει την Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων στη θέση που της αρμόζει επιθυμεί το νέο Δ.Σ. της ΟΝΑΣ, ο πρόεδρος της οποίας Μάρκος Μαργαρίτης μίλησε σήμερα στην εκπομπή “Aliberti News” του Aegean Voice 107.5.

Ο κ. Μαργαρίτης αναφέρθηκε στην πρόσφατη παρουσίαση του νέου τόμου της επετηρίδας «Ναξιακά», χαρακτηρίζοντας την συγκεκριμένη πρωτοβουλία ως μια από τις πιο σημαντικές δράσεις της Ομοσπονδίας. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον πρόεδρο της ΟΝΑΣ, οι Ναξιώτες αποδεδειγμένα έχουν έφεση προς τα γράμματα και την έρευνα, με την επετηρίδα να τους δίνει – διαχρονικά – την ευκαιρία να δημοσιεύσουν επιστημονικές εργασίες για το νησί που αγαπούν.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νάξο, ο κ. Μαργαρίτης είχε επίσης συνάντηση με τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους κ.κ. Πρωτονοτάριο και Λιανό και τον διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκαν επί τάπητος τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ο Σκαδός και η Μέση, με κυριότερο αυτό της επάρκειας νερού. «Είναι καταστατική υποχρέωση της ΟΝΑΣ να αναδεικνύει τα προβλήματα των Ναξιωτών και να συμβάλλει στην επίλυση τους» δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους στόχους που έχει θέσει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΝΑΣ, κυριότεροι των οποίων είναι η συσπείρωση όλων των Ναξιωτών και η αγαστή συνεργασία με το σύνολο των συλλόγων, η δυναμική προβολή του πολιτισμού της Νάξου μέσω ειδικών ομάδων εργασίας, καθώς και η ουσιαστική ενασχόληση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί, με ταυτόχρονη κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση τους.

Τέλος, για το σμυριδικό, υποστήριξε ότι το δύσκολο αυτό ζήτημα έχει «ρίζες πολλών ετών» και ότι «θα πρέπει να θιγούν κάποια συμφέροντα» για να επιλυθεί. Βέβαια, αυτό προϋποθέτει πολιτική βούληση, σύμφωνα με τον κ. Μαργαρίτη.

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*