ΚΚΕ – Κομματική Οργάνωση Νάξου: Όλοι στη γενική απεργία στις 9 Νοέμβρη

kke logo
Newsroom
07/11/2022 21:27
 
 
 

 

Η κατάσταση διαμορφώνεται εκρηκτική για την εργατική και λαϊκή οικογένεια. Όλοι αναρωτιούνται πώς θα βγει ο χειμώνας.

Χιλιάδες λαϊκές οικογένειες δεν έχουν πια τη δυνατότητα να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς, ενώ άλλοι προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με συνεχείς διακανονισμούς. Οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και χρόνια και ταυτόχρονα η ανασφάλιστη και μαύρη εργασία γιγαντώνονται. Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης πολλαπλασιάστηκαν. Την ώρα που η ανεργία τσακίζει κόκαλα, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την καπιταλιστική ανάπτυξη που ξεπέρασε το 7,5%.
Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται από την κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα όπως και τα προηγούμενα από τις κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να μειώσει τις απαιτήσεις των εργαζομένων και να ενοχοποιήσει τις εργατικές διεκδικήσεις που έχουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Σήμερα πιο πολύ από ποτέ χρειάζεται μαζικός, ενωτικός αγώνας, με μπροστάρηδες τα σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς, που μέσα από συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις θα στοχεύουν τον πραγματικό αντίπαλο, τους εργοδότες και τις ενώσεις τους, τις κυβερνήσεις τους. Μόνο ένας τέτοιος αγώνας μπορεί να βάλει φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια, να αποσπάσει κατακτήσεις, να εμπνεύσει. Ένας αγώνας που θα προετοιμάζει την κλιμάκωση της πάλης μας. Που θα προετοιμάζει τους επόμενους πιο μαζικούς και μαχητικούς αγώνες, που θα δημιουργεί εστίες αντίστασης σε χώρους δουλειάς και κλάδους, σε γειτονιές.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε εργάτη και εργάτρια που δεν ανέχεται να δουλεύει εξαντλητικά ωράρια, με ρυθμούς μηχανής και στο τέλος του μήνα να βλέπει πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις βασικές του ανάγκες.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε συνδικαλιστή που δεν ανέχεται να βλέπει τη ζωή του να στριμώχνεται ανάμεσα στην ακρίβεια, στην κρίση, στον φόβο του πολέμου, που δεν δέχεται να δει για άλλη μια φορά τον λογαριασμό των επιλογών των κυβερνήσεων και των εργοδοτών να έρχεται στα χέρια του.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας. Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην Ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα. Μέτρα προστασίας από την πανδημία, ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας με μόνιμους γιατρούς – νοσηλευτές, εξοπλισμό και πόρους.

Γιατί είναι ρεαλιστικό σήμερα να παλεύουμε για 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο με σταθερό χρόνο εργασίας, γιατί είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, ενάντια σε απολύσεις και απληρωσιά. Να δυναμώσει η αντεπίθεση του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος, να ριζώσει η οργανωμένη εργατική απάντηση παντού!

ΟΛΟΙ στον αγώνα! Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη

Και στη συγκέντρωση της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΞΟΥ, στις 11 πμ στην πλατεία παλιού Δημαρχείου στην παραλία!

(Visited 106 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*