VIDEO-Νάξος: Aegean Rebreath και εθελοντές καθάρισαν το βυθό στο λιμάνι και τη μαρίνα (φώτος)

Newsroom
13/11/2022 22:17
 
 
 

 

Ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Μπλε Δήμων, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση Aegean Rebreath, το Λιμενικό Ταμείο Νάξου και την αρωγή του Συλλόγου Naxos Island Wildlife Protection, οργανώνουν διευρυμένες ερευνητικές δράσεις και απορρύπανσης σε θαλάσσιες περιοχές της Νάξου, το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου 2022.

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι δράσεις καθαρισμού του βυθού της θάλασσας στο λιμάνι και τη μαρίνα της Νάξου αλλά και άλλων θαλάσσιων περιοχών του νησιού που πραγματοποιήθηκαν από τον Οργανισμό προστασίας του περιβάλλοντος Aegean Rebreath, το Σύλλογο «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» (Naxos island Wildlife Protection) και άλλους εθελοντές, με την υποστήριξη του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Aegean Rebreath συνεργάζεται με το δήμο και το Σύλλογο «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» για τον καθαρισμό του λιμανιού, της μαρίνας και άλλων θαλάσσιων περιοχών του νησιού.

Και φέτος οι δύτες εθελοντές κατάφεραν και ανέλκυσαν από το βυθό της θάλασσας λογής-λογής απορρίμματα από πλαστικά, λάστιχα, σιδερένια κουτάκια, δίχτυα, σχοινιά κ.λπ.

Περισσότεροι από 20 εθελοντές με αρκετά μεγάλη βοήθεια από την τοπική κοινωνία κατάφεραν να «ελαφρύνουν» έστω και λίγο το βυθό για τον οποίο σύμφωνα με δύτρια που μίλησε στο naxostimes.gr, «είναι ανησυχητικά τα πράγματα».

Όλα τα απορρίμματα ανασύρθηκαν στη στεριά, διαχωρίστηκαν από τους εθελοντές ανά είδος και καταγράφηκαν.

Παράλληλα, με την παραπάνω δράση επιχειρήθηκε η ανέλκυση εγκαταλελειμμένων διχτυών στην περιοχή της Αγιασσού και έγινε δειγματοληψία για την ύπαρξη μικροπλαστικών στην περιοχή του Αγίου Προκοπίου.

Μέσω των δράσεων αυτών, η Aegean Rebreath φιλοδοξεί για την καλλιέργεια νέας κουλτούρας σχετικά με τη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης.

(Visited 1.448 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*