Νάξος: Στην ΕΡΤ το εργαστήριο φωτογραφίας Naxos Photo Lab (video)

»
Newsroom
22/11/2022 23:12
 
 
 

 

Στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Τα εν δήμο» με τον Τάκη Σαράντη και τη Μαρία Μαγκλάρα μεταδόθηκε το Σάββατο το απόγευμα το ρεπορτάζ του naxostimes.gr για το φωτογραφικό εργαστήριο για εφήβους Naxos Photo Lamp.

Το θέμα ανέβηκε και στο site της ΕΡΤ news: 

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στο νησί της Νάξου, με τη διοργάνωση, από τη Μαρία Πολυκρέτη, φωτογραφικού εργαστηρίου για τους εφήβους του νησιού με τίτλο «Μια βραδιά κάτω από την ελιά – Photo Lab».

Η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Athens Photo World και η σειρά εργαστηρίων απευθύνεται στους μικρούς Ναξιώτες ηλικίας 13-18 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Όπως απoτυπώνεται στο ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Πόπης Αλιμπέρτη, η εκπαίδευση γίνεται είτε με τη χρήση της κάμερας των κινητών τηλεφώνων, είτε με τη χρήση ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

Τα παιδιά μαθαίνουν τις αρχές της φωτογραφικής τεχνικής και γνωρίζουν βασικές έννοιες όπως κάδρο, σύνθεση, οπτική γωνία, «αποφασιστική στιγμή».

«Στόχος της δράσης είναι τα νέα παιδιά να αποκτήσουν χρήσιμες γνώσεις για μια καθημερινή τους ενασχόληση, αλλά ταυτόχρονα και η φωτογραφική αποτύπωση του τόπου και της ζωής του νησιού μέσα από τη φρέσκια ματιά τους» αναφέρει η Μαρία Πολυκρέτη, επιχειρηματίας Τουρισμού, σε δηλώσεις της.

«Το φωτογραφικό εργαστήρι θα συνεχιστεί μέχρι και τον Απρίλη οπότε και τα έργα των παιδιών θα δημοσιοποιηθούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί πρώτα στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Νάξο. Η συμμετοχή των παιδιών είναι εντελώς δωρεάν» αναφέρει η φωτογράφος Χριστίνα Καλλιγιάννη.

Τον Απρίλιο, με τη λήξη του εργαστηρίου, τα έργα των παιδιών θα δημοσιοποιηθούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί πρώτα στην Αθήνα και στη συνέχεια στο νησί. Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν.

Το σχετικό βίντεο από την εκπομπή της ΕΡΤ για την αυτοδιοίκηση, «Τα εν Δήμω».

Επιμέλεια: Μαρία Μαγκλάρα

Πηγές: ΕΡΤ – naxostimes.gr / Ρεπορτάζ: Πόπη Αλιμπέρτη

(Visited 312 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*